Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Αντιπαράθεση για τις... εντυπώσεις

Ορέστης Κολοζώφ: Η ανάπτυξη είναι το κεντρικό πρόβλημα του Εβρου

Σε πεδίο εντυπωσιοθηρικής αντιπαράθεσης μετέτρεψαν χτες στη Βουλή τη συζήτηση Επερώτησης για τις πλημμύρες του Εβρου η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Ορέστης Κολοζώφ τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων υποδομής και ανάπτυξης για την περιοχή όπου θα ενταχθεί και η αντιπλημμυρική προστασία.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα και κακοδιαχείριση των κονδυλίων υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ διέθεσε σε 2 χρόνια περισσότερα κονδύλια από όσα το ΠΑΣΟΚ επί μια εικοσαετία. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν με τη σειρά τους τον υπουργό Εσωτερικών για ανάσχεση του προγράμματος αντιπλημμυρικής προστασίας προσθέτοντας ότι «γευμάτιζε» με τοπικούς παράγοντες κατά την περίοδο των πλημμυρών.

«Το κεντρικό πρόβλημα του Εβρου είναι η ανάπτυξή του» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, συνδέοντας με τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής την αντιπλημμυρική του προστασία. Εθεσε χαρακτηριστικά το ερώτημα: «αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή θα ενδιαφερθεί κανένας για μερικές χιλιάδες στρέμματα που πλημμυρίζουν κάθε τόσο;».

Ο Ορ. Κολοζώφ επισήμανε ότι υπό το πρίσμα αυτό οι αντιπλημμυρικές «λύσεις» που δόθηκαν ήταν «μπαλώματα που με το πρώτο φούσκωμα του Εβρου παρασύρονται» τονίζοντας ότι «το θέμα έχει να κάνει με το πώς βλέπει η κάθε φορά κυβέρνηση την περιοχή». Με βάση τις ακολουθούμενες πολιτικές, συνέχισε, «επαφίουμε την ανάπτυξη στις επενδύσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου» θυμίζοντας τις «επενδύσεις» αετονύχηδων στην περιοχή που απλώς κατανάλωσαν κοινοτικά προγράμματα για να φύγουν στη συνέχεια. Ο Ορέστης Κολοζώφ τόνισε πως «εάν δεν πάρει την πρωτοβουλία το κράτος να δημιουργήσει υποδομή» δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις ζητώντας να υπάρξει «προγραμματισμός για την ανάπτυξή της». Οσον αφορά την τριμερή συνεργασία που απαιτείται για την αντιπλημμυρική προστασία, ο κοιν. Εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι «θα έπρεπε να επιδιώξουμε συνεργασία με στόχο να δημιουργηθεί ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο» και όχι «να αφήνουμε την περιοχή να φθίνει». Τέλος σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «το επικοινωνιακό παιγνίδι έχει επισκιάσει την πολιτική ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ