Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΣΣΟΒΟ
Ζυμώνουν τη «λύση»

Συζητήσεις οργανώνει η ελληνική κυβέρνηση

Κινήσεις ζύμωσης της αναγκαιότητας της επιβολής της, αμερικανικής έμπνευσης, λύσης στο Κόσσοβο επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών οργανώνει συνάντηση ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων της Ομάδας Επαφής για το Κόσσοβο και της Διαβαλκανικής. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από τον ΟΗΕ και την αποστολή του Οργανισμού στην Περιοχή (UNMIK), το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ΟΑΣΕ.

Η πρωτοβουλία της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στον «Αστέρα της Βουλιαγμένης» την ερχόμενη Τετάρτη, αναλήφθηκε από την Ελλάδα, ως χώρα προεδρεύουσα της Διαδικασίας Συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (πρώην Διαβαλκανική Συνεργασία).

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκδηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις στο Κόσσοβο, υπενθυμίζοντας τις περιοδείες στην περιοχή, τόσο του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη όσο και της διαδόχου του Ντόρας Μπακογιάννη, αμέσως μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων της.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επαναδιατύπωσε τη θέση της Αθήνας για εξεύρεση συμφωνημένης λύσης, η οποία δε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ