Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Αποποιείται των ευθυνών του ο Παπαληγούρας

Αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το θέμα των υποκλοπών ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας και έριξε το «μπαλάκι» στις δικαστικές αρχές, όταν του τέθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, μετά τη χτεσινή συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δ. Γουργουράκη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ακολούθησε και χτες τη γνωστή τακτική του, της αποποίησης των ευθυνών του και είπε ότι με την υπόθεση ασχολείται η δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οσον αφορά το πρόσφατο τραγικό συμβάν στον Κορυδαλλό, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε να μιλήσει για τις δικές του ευθύνες και της κυβέρνησής του και αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη των φυλακών από την προηγούμενη κυβέρνηση για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να φτάνουν οι φυλακισμένοι στους 10.000, ενώ επαρκούν για 5.500.

Τέλος, ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δ. Γουργουράκης παρέδωσε στον πρωθυπουργό υπόμνημα, το οποίο, μαζί με τα άλλα σχετικά υπομνήματα της επιτροπής «σοφών», θα αξιοποιηθεί από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα αναλάβει την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ