Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Μαζί στη «μάχη» των τοπικών εκλογών

«"Σφυρίζω" την έναρξη ενός διαφορετικού αγώνα. Ενας πολιτικός αγώνας που θα μας βρει όλους μαζί στο ίδιο μετερίζι». Αυτή τη φράση του υποψηφίου δημάρχου Αγρινίου Βασίλη Νικάκη, μέλους της ΝΕ του ΚΚΕ και πρώην διεθνή διαιτητή, συμπεριλαμβάνει το μήνυμα της προχτεσινής εκδήλωσης στο Αγρίνιο που διοργάνωσε η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος για τις τοπικές εκλογές.

Εκεί, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη να μετατραπεί η οργή και η αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων σε αμφισβήτηση, διαμαρτυρία και διεκδίκηση, εκφρασμένη με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η «Κομμουνιστική Ανανέωση» και η «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» στις τοπικές εκλογές.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι για τη Νομαρχία και το Δήμο Αγρινίου.

  • Υποψήφιος για τη Νομαρχία είναι ο Γιώργος Σολδάτος, νομαρχιακός σύμβουλος και στέλεχος του ΔΗΚΚΙ.
  • Υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Βασίλης Νικάκης.

«Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την κλιμάκωση της πολιτικής δράσης για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές» σημείωσε ο Γιάννης Ποσοτίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Και τόνισε: «Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές από την άποψη και την προοπτική της ταξικής πάλης, αυτό που κρίνεται, είναι το να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σε ένα ισχυρό ρεύμα αντίστασης».

Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ απηύθυνε χαιρετισμό ο Π. Μαντάς ο οποίος επισήμανε: «Και αυτή η εκλογική περίοδος έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν τις επερχόμενες εκλογές κρίσιμες και για το λαϊκό κίνημα. Το ΔΗΚΚΙ - πρόσθεσε - και μέσα από την πείρα της προσπάθειάς του τα τελευταία 10 χρόνια, επανέφερε και επαναφέρει την πρόταση για την ενότητα των συνεπών δυνάμεων, την ενότητα δηλαδή εκείνη που απορρίπτει και δεν έχει καμία δουλιά με κεντροαριστερά και με διάφορα κόλπα ή λογικές δορυφόρου στο δικομματισμό».

«Η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της ΝΑΣ σημαίνει πιο αποτελεσματικές πρωτοβουλίες στηριγμένες στο μαχόμενο αγωνιστικό κίνημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που περιορίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, ενάντια στην καταστροφική πολιτική του περιβάλλοντος και των όρων ζωής των εργαζομένων», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Σολδάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ