Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ»
Νέο καθεστώς ομηρίας

Σε καθεστώς ομηρίας με άγνωστη ημερομηνία λήξης βάζει η κυβέρνηση δεκάδες χιλιάδες αγρότες, θύματα της τοκογλυφίας των τραπεζών, αφήνοντας ανοιχτό για πρώτη φορά το ενδεχόμενο «διορθωτικών κινήσεων» στη ρύθμιση για τα πανωτόκια.

Η κυβέρνηση, ομολογώντας ουσιαστικά την παταγώδη αποτυχία της ρύθμισης που ψήφισε για τα επιτόκια, εμφανίζεται να συζητάει κάποιες «βελτιώσεις» του νόμου, χωρίς όμως να προσδιορίζει το περιεχόμενό τους και το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση, όπως και στην προηγούμενη ρύθμιση, δεν πάει κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου. Ωστόσο το πρόβλημα δε λύθηκε με την προηγούμενη ρύθμιση, αφού περίπου οι μισοί από τους «εμπλεκόμενους» στις διατάξεις του νόμου δεν έκαναν χρήση του.

Το θέμα επανήλθε στην επιφάνεια μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σε κομματική σύσκεψη της ΝΔ προχθές στη Λάρισα, καθώς γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές αποδοκίμασαν αρμόδια κομματικά στελέχη που υποστήριξαν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε χθες να έρθει καινούρια ρύθμιση, αλλά παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο, αφήνοντας να αιωρούνται όλα τα ενδεχόμενα. «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω, καθότι δε γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιου είδους σκέψη στο αρμόδιο υπουργείο», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πριν από κάμποσο διάστημα διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα νέας νομοθετικής ρύθμισης για τα πανωτόκια. Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη ωφεληθεί από αυτές τις ρυθμίσεις», παραπέμποντας σε παλαιότερα στοιχεία που είχε αναφέρει. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η νέα «ρύθμιση» είναι πιθανόν να προωθηθεί πριν από το καλοκαίρι, ώστε να διευκολύνει και την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ