Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πάρτε θέση για το ΝΑΤΟικό αντιπυραυλικό σύστημα

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, με θέμα τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη ΝΑΤΟικού αντιπυραυλικού συστήματος, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη. Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οπως αναφέρθηκε στον Τύπο, ο γγ του NATO, κ. Σέφερ, δήλωσε ότι η "Ευρώπη θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της αντιπυραυλικό σύστημα γιατί το αμερικανικό στην Πολωνία και την Τσεχία καλύπτει μόνο μέρος της Ευρώπης και θα μπορούσε να υπάρξει σύνδεση ανάμεσα στα 2 συστήματα". Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι εδώ και 2 χρόνια συζητιέται στους κόλπους του NATO το σχέδιο αυτό με συμμετοχή και της Ελλάδας, η οποία φέρεται να εξετάζει σοβαρά τη συμμετοχή της, τη στιγμή μάλιστα που το NATO υπονομεύει εθνικά κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας.

Το αμερικανικό και το νέο ΝΑΤΟικό αντιπυραυλικό σύστημα προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις σε ευρωπαϊκές χώρες γιατί τροφοδοτούν τους πολεμικούς σχεδιασμούς, υπονομεύουν την ασφάλεια στην Ευρώπη, συνδέονται με ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων και με παραπέρα κλιμάκωση της κούρσας των εξοπλισμών.

Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:

1. Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη ΝΑΤΟικού αντιπυραυλικού συστήματος και τη σύνδεσή του με το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα στην Πολωνία και την Τσεχία;

2. Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη του νέου αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στην Πολωνία και την Τσεχία, με δεδομένο ότι δεν αφορά μόνο τις 2 αυτές χώρες και τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ