Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τώρα εμφανίζεται σαν ... «κόμμα εξυγίανσης»

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με νόμους θεσμοθέτησαν το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους, αλλά με αφορμή την υπόθεση του ΤΕΑΔΥ και το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις» ...ανακάλυψαν και κατήγγειλαν τις «τεράστιες πολιτικές ευθύνες» της κυβέρνησης και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, Σ. Τσιτουρίδη, ξεχνώντας προφανώς ότι τα σκάνδαλα τα «γεννάει» η κοινή πολιτική τους.

Ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Σέρρες, με βαρύγδουπες εκφράσεις έκανε λόγο για «σπείρα συμφερόντων» που «δε σέβεται την περιουσία του ελληνικού λαού και των ασφαλιστικών ταμείων». Επιχείρησε να συγκαλύψει ότι το ΠΑΣΟΚ από τη θέση της κυβέρνησης και σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση πλειοδοτεί στη συνέχιση του μεγαλύτερου των σκανδάλων, στο τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστήριο προς όφελος των επιχειρήσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντελώς υποκριτικά και καλώντας τον ελληνικό λαό να ξεχάσει το «ένδοξο» παρελθόν του κόμματός του, προσπάθησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν ...«κόμμα εξυγίανσης». Η ...κάθαρση, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γ. Παπανδρέου, θα επέλθει με την ορθότερη λειτουργία των «ελεγκτικών μηχανισμών». Βέβαια, ο ίδιος δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει πώς χάθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με το σκάνδαλο της Σοφοκλέους. Ο Γ. Παπανδρέου απέδωσε το σκάνδαλο της «Ακρόπολις» στη μη λειτουργία της Επιτροπής Διαχείρισης των Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και απέδωσε ευθύνες στον υπουργό Απασχόλησης και στον πρωθυπουργό. Επιχειρώντας να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, ο Γ. Παπανδρέου, εντελώς υποκριτικά, ισχυρίστηκε ότι «οι εκλογές θα σημάνουν το τέλος της ανεύθυνης διαχείρισης των αποταμιεύσεων των Ελλήνων»...

Στο ίδιο μήκος κύματος και οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση η υπεύθυνη Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, Μ. Δαμανάκη, ζήτησε χτες από το υπουργείο Απασχόλησης «να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων». Παράλληλα, σε Ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καχριμάκης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία γίνεται αναφορά «σε δύο επιταγές ντοκουμέντο αξίας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, της Λαϊκής Τράπεζας στο όνομα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της χρηματιστηριακής Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, Γεωργίου Αποστολίδη», ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση με τις επιταγές και να ανοίξει ο τραπεζικός λογαριασμός που ανήκει στον Γ. Αποστολίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ