Πέμπτη 22 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικομματικό «ναι» στα... Ιόνια χαράτσια

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η «σύμβαση παραχώρησης» της «Ιόνιας Οδού» που προβλέπει την εκμετάλλευση από την ισπανοελληνική κοινοπραξία για 30 ολόκληρα χρόνια, όχι μόνο του τμήματος Αντιρρίου - Ιωαννίνων, αλλά και των αξόνων Αθήνας - Σκάρφειας και Σχηματαρίου - Χαλκίδας, με την επιβολή πανάκριβων διοδίων.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοθέτημα ξεκαθάρισε ο εισηγητής του Κόμματος Παναγιώτης Κοσιώνης, δηλώνοντας ότι η ουσία του προτεινόμενου νόμου περιέχεται στον τίτλο του, δηλαδή «σύμβαση παραχώρησης». «Εμείς δεν αμφισβητούμε - πρόσθεσε - την αναγκαιότητα του έργου», που αφορά κυρίως τη «διευκόλυνση της κυκλοφορίας». Παράλληλα, δήλωσε αντίθετος με τις προοπτικές ανάπτυξης για τις οποίες μίλησαν οι εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι στη Δυτική Ελλάδα «άλλοι είναι οι λόγοι που δεν υπάρχει ανάπτυξη. Εχει να κάνει με τις αποφάσεις της ΕΕ και όχι με το ότι δεν υπάρχουν δρόμοι».

Εστιάζοντας στο θέμα της χρηματοδότης ο βουλευτής του ΚΚΕ αναρωτήθηκε: «Ποιος πληρώνει την κατασκευή των έργων; Ο Ελληνας πολίτης». Κι όμως, συνέχισε, «παρά το ότι πληρώνει τα έργα, πρέπει να πληρώνει και διόδια για τη χρήση που θα πηγαίνουν σε τσέπες πολύ συγκεκριμένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ