Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί το ρόλο του καλύτερου τζογαδόρου

Συνεχίζοντας να διεκδικούν το ρόλο του καλύτερου «διαχειριστή» της πολιτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών των ταμείων και επιχειρώντας να αποκρύψουν ότι τα σκάνδαλα που γίνονται επί των ημερών της ΝΔ στηρίζονται αποκλειστικά στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και... αξιοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνέχισαν και χτες να ανεβάζουν τους τόνους της δικομματικής αντιπαράθεσης.

Στο «στόχαστρο» του ΠΑΣΟΚ παρέμειναν και χτες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης, με την υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, να δηλώνει καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «έχουμε μπροστά μας το εγχώριο και διεθνές κύκλωμα της μίζας»...

Βρισκόμαστε, δήλωσε η Β. Παπανδρέου, επιχειρώντας να μεταθέσει την κοινή πολιτική επιλογή τζογαρίσματος των αποθεματικών στη διετία 2005 - 2007, «μπροστά σε μια οργανωμένη καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων. Οι ευθύνες του υπουργείου Οικονομίας είναι πλέον αυταπόδεικτες και πρέπει να ερευνηθούν σε βάθος. Βεβαίως υπάρχουν ανίδεοι διοικητές Ταμείων, αλλά δεν υπάρχουν ανίδεοι και ανεύθυνοι υπουργοί».

Από την πλευρά του ο Ευαγ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι αυταπόδεικτες». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου με δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθειες «συγκάλυψης» από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή τακτική να "αποκαλύπτει" ό,τι δεν μπορεί να συγκαλύψει και να περιορίσει το εύρος της υπόθεσης και των υπευθύνων».

Ο ίδιος, βέβαια επικέντρωσε την κριτική του στους «ριψοκίνδυνους χειρισμούς» της κυβέρνησης με τα «δομημένα ομόλογα», φροντίζοντας επιμελώς να αφήσει στο απυρόβλητο την πολιτική «αξιοποίησης» των αποθεματικών σε λιγότερο... «επικίνδυνες» επενδύσεις.

Συγχρόνως ο Π. Ευθυμίου, αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα φροντίσει να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα με κάθε τρόπο και γύρω από αυτό θα στήσει όλη την αντιπολιτευτική του στρατηγική, επιχειρώντας πίσω από τα σκάνδαλα να κρύψει την πλήρη σύμπλευσή του με τη ΝΔ, δήλωσε: «Η επιχείρηση συγκάλυψης και αντιμετάθεσης των πολιτικών ευθυνών μεταξύ των υπουργών δεν έχει καμιά ελπίδα επιτυχίας. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ενιαία και τη φέρει ακέραιη ο ίδιος ο πρωθυπουργός». Παράλληλα ο Π. Ευθυμίου έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση, καλώντας την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει μεταξύ άλλων: «ποια είναι αυτά τα Ταμεία που προμηθεύτηκαν δομημένα ομόλογα; Καθώς και ποιες είναι οι συνολικές πωλήσεις και αγορές ομολόγων από τα Ταμεία, την περίοδο 2005 έως σήμερα, ποιες ήταν οι προμήθειες και σε ποιους δόθηκαν σε κάθε περίπτωση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ