Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... διαφθοράς

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ κυβέρνησης παραμένει η «μηδενική ανοχή» στη διαφθορά, κατά τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη. Το πρόβλημα είναι πως παραμένει και η ...απόλυτη ανοχή στις πολιτικές που τη γεννάνε.

Απλό παράδειγμα: Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι θα ελέγξει μέχρι κεραίας την υπόθεση «Ακρόπολις». Παρ' όλα αυτά, τα ασφαλιστικά ταμεία θα συνεχίσουν απολύτως νόμιμα να τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων στις χρηματαγορές.

Επίσης οι δήμοι και οι κοινότητες θα συνεχίσουν να εμπλέκονται με τους δαιδαλώδεις διαδρόμους των ευρωκονδυλίων, τα Μέσα Ενημέρωσης να μην ελέγχονται ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα θα κυριαρχούν και τόσα άλλα.

Είναι προφανώς θέμα χρόνου να ανακαλυφθεί το ...επόμενο σκάνδαλο και φυσικά να αξιοποιηθεί ανάλογα από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Από αυτούς δηλαδή που συμφωνούν, διατηρούν και ενισχύουν την όλη κατάσταση.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ προοπτικές των επιχειρήσεων στο χώρο του λιανικού εμπορίου, κατά τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, αφού όπως είπε η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον.

Σωστή ...εν μέρει η επισήμανση. Οντως, για κάποιες επιχειρήσεις οι καταστάσεις πάνε από το καλό στο καλύτερο. Μόνο που πρόκειται για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις πολυεθνικές και τα παρακλάδια τους. Απόδειξη ότι «σαρώνουν» κάθε αγορά.

Το πώς παράγουν τα προϊόντα που διαθέτουν είναι φυσικά μια ...άλλη ιστορία, που πρέπει να την ψάξει κανείς σε παιδάκια που δουλεύουν σε αλυσίδες παραγωγής στην Αφρική και σε πλωτά «εργοστάσια» πάμφθηνης εργασίας κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Οσο για τους Ελληνες μικρομεσαίους, το ...ευοίωνο μέλλον τους βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα στραγγαλιστικά δάνεια των τραπεζών, στις κατά καιρούς φοροεπιδρομές και στον «υγιή» ανταγωνισμό που τους εξαφανίζει.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ