Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βάλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Γιατί το λένε «μαύρο χρήμα»; Με τους δικούς τους νόμους δε γίνονται όλες αυτές οι συναλλαγές;

Ασε που η λύση είναι απλή: Ενας νέος θεσμός για να ελέγξει τους ήδη θεσμούς.

Μεγάλο πράγμα η αγορά, ως και οι τοκογλύφοι ονομάζονται πλέον πωλητές προϊόντων. Ανεβαίνουμε!

Ωραιότεροι όλων στο «Βήμα» - όχι λόγω Πρετεντέρη, αυτός είναι άλλο ανέκδοτο... Ανακάλυψαν, ξάφνου, ότι ιδιωτικοποιούνται Υγεία, Παιδεία, δημόσια περιουσία και ότι η πολιτική είναι μέσον πλουτισμού! Είδες τι παθαίνεις άμα έχεις πιστέψει ότι επί ΠΑΣΟΚ είχαμε σοσιαλισμό;

Κάτσε εσύ τώρα να τρελαίνεσαι με το χορό των δισ. γύρω σου. Ανακάλυψαν, λέει, χτες, ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα, είναι πιο ακριβές από τις ευρωπαϊκές. Ποιο είναι το πρόβλημα; Τα 30 ευρώ που σου παίρνουν για ένα έμβασμα, ή, το γεγονός ότι για κάθε τι πλέον πρέπει να βάζεις υποθήκη τους μισθούς δεκαετίας χωρίς να ξέρεις καν αν θα δουλεύεις αύριο; Που πάει να πει ότι δε χρειάζεται να στριμωχτεί ο κόμπος στο χτένι για να το πάρεις αλλιώς. Θα 'ναι αργά τότε. Αυτοί σε αντιμετωπίζουν ξανά και ξανά σαν «κοινωνική συμμαχία τους» και σου ζητάνε όχι μόνο να τους ξαναψηφίσεις, αλλά να τους δώσεις και έναν θρίαμβο επιβράβευσης.

Ασχετο: Δεν πρόλαβε να δώσει γραμμή ο Συνασπισμός για δήθεν «ενιαία στάση εκκλησίας - ΚΚΕ» απέναντι στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ δημοτικού και το έκανε πρωτοσέλιδο ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «διμέτωπος για την Ιστορία, Ιερά Σύνοδος και ΚΚΕ ζητούν να αποσυρθεί το βιβλίο», έγραψαν. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση; Καταλαβαίνουν και γι' αυτό προβοκάρουν. Είναι μεγάλο το γραμμάτιο που έχει αναλάβει ο ΣΥΝ και καθώς ζορίζεται σπεύδουν για στήριξη όσοι μετέχουν στην εργολαβία. Γιατί γνωρίζουν ότι η θέση που διατύπωσε το ΚΚΕ βρίσκει πλατιά απήχηση, βάζοντας στη θέση τους και διάφορους «Χριστόδουλους». Την επαναλαμβάνουμε:

«Οι εργαζόμενοι γονείς, μέχρι να μπορέσει ο λαός με την πάλη του να το αποσύρει, πρέπει να το απορρίψουν και με τη βοήθεια των προοδευτικών εκπαιδευτικών να το εκμηδενίσουν στη συνείδηση των μαθητών. Το βιβλίο δεν είναι αντικειμενικό, παραποιεί πολλά γεγονότα και αποσιωπά άλλα. Οι εθνικιστικές κραυγές πρέπει να απομονωθούν, μαζί με εκείνες της δήθεν σύγχρονης προσέγγισης που επιχειρεί το βιβλίο. Εθνικισμός και "εκσυγχρονισμός" συμπλέουν στο κύριο και βασικό: Στον εξοβελισμό της ταξικής πάλης ως κινητήριας δύναμης της κοινωνικής εξέλιξης, στον εξοβελισμό των ιστορικών νομοτελειών, που το βιβλίο έχει προμετωπίδα του».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ