Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Κάλυψε τις διοικήσεις...

Πιστός στην εμπλοκή των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο εμφανίστηκε, χτες, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, Γ. Κουτρουμάνος. Οχι μόνο δεν αμφισβήτησε την εμπλοκή αυτή που άρχισε επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται επί ΝΔ αλλά ισχυρίστηκε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχασαν από τις επενδύσεις τους σε μετοχές «ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν», αλλά, απεναντίας, ωφελήθηκαν.

Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, υποστήριξε ότι πλέον το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των Ταμείων είναι επαρκές, αλλά, «δυστυχώς, δεν εφαρμόζεται». Κάλυψε δε τις διοικήσεις των Ταμείων λέγοντας ότι παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις «κάνουν καλά τη δουλιά τους» στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το μόνο πρόβλημα που εντόπισε ο πρόεδρος είναι η «έλλειψη ενημέρωσης» για τα νέα επενδυτικά προϊόντα. «Εχω την αίσθηση ότι εξαπατηθήκαμε με ένα νέο προϊόν από τα υπουργεία που είχαν την ευθύνη να μας ενημερώσουν», είπε αναφερόμενος στην πρόσφατη υπόθεση με τα «σύνθετα ή δομημένα ομόλογα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ