Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΔΗΜΟΣ και οι κοινωνικοί φορείς της Μόρφου, σε ψήφισμα που επέδωσαν εκπρόσωποί τους χτες το πρωί στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Λευκωσία, με αφορμή τη χτεσινή 26η επέτειο της κατάληψης της κωμόπολης από τα τουρκικά στρατεύματα, τονίζουν την ανάγκη άσκησης περισσότερης πίεσης προς την Τουρκία ώστε να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της στο Κυπριακό και να εργαστεί για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του προβλήματος (σελίδα 3)

«ΤΑ ΚΡΥΦΑ ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας» του Λ. Ζαμόισκι συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες ο «Ριζοσπάστης», που παρά το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε στις αρχές του '80 εξακολουθεί να είναι άκρως επίκαιρο. Σήμερα διαβάστε το 7ο μέρος (σελίδα 10)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της κυβέρνησης στο χώρο των ιδιωτικοποιήσεων απειλεί να πνίξει κάθε δημόσιο φορέα και υπηρεσία. Χτες ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας ανακοίνωσε την κυβερνητική πρόθεση να ιδιωτικοποιηθούν μέσα στο 2001 και οι σιδηρόδρομοι(σελίδα 12)

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ πια συνείδηση στους κατοίκους της Θάσου αυτό που για χρόνια υποστηρίζει το ΚΚΕ, ότι μόνο με τον τουρισμό δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Το εξέφρασαν πολλοί στις συζητήσεις ότι μόνο με τη σωστή αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, και πάνω απ' όλα του εργατικού δυναμικού, μπορεί να έχουμε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στον τόπο. Η βασική αυτή αλήθεια αποτελεί και μια από τις διαπιστώσεις της διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στο νησί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και κλιμάκιο της ΝΕ Καβάλας (σελίδα 17)

ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ και συσσωρεύονται τα κέρδη για το κεφάλαιο, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το φαινόμενο της ανεργίας. Γιατί η ανεργία γεννιέται από την ίδια την καπιταλιστική ανάπτυξη, τη χρησιμοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας σε βάρος της εργατικής τάξης. Αρθρο της Αιμιλίας Αγκαβανάκη για την ανάγκη της παλλαϊκής αντίστασης στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις (σελίδα 18)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ