Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1944 Η Κεντρική Επιτροπή του Εργατικού ΕΑΜ (ΕΕΑΜ) στη συνεδρίασή της αποφασίζει: «Η ΚΕ του ΕΕΑΜ αυτοδίκαια και αυτοδύναμα θα χρησιμοποιεί από δω και στο εξής τον τίτλο: Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Ελλάδας».

1973 Οργή προκαλεί στην αμερικανική κοινή γνώμη η αποκάλυψη της «Ουάσιγκτον Ποστ» πως οι σύμβουλοι του Ρίτσαρντ Νίξον είχαν κατορθώσει να τοποθετήσουν προεκλογικά ως κατάσκοπο στο επιτελείο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Μαγκόβερν, τη δημοσιογράφο Λουσιάν Γκόλντμπεργκ, αποστολή της οποίας ήταν η αποκάλυψη τυχόν «βρώμικων», σεξουαλικών σκανδάλων.

1978 Ψηφίζεται στη Βουλή (στο θερινό τμήμα) ο νόμος 815 για τα ΑΕΙ, που θα πυροδοτήσει κύμα οξύτατων αντιδράσεων του φοιτητικού κινήματος, πανεπιστημιακών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο νόμος προβλέπει αυστηρότερες διατάξεις ως προς το εξεταστικό, περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου και διατήρηση του θεσμού της έδρας.

1981 Αμερικανικά μαχητικά «F-14» του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Νίμιτς» καταρρίπτουν τρία λιβυκά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής «SU-22» σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λιβύης.

1985 Μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Βηρυτό. Μέσα σε τρεις μέρες σκοτώνονται 113 άτομα, είτε στο μουσουλμανικό είτε στο χριστιανικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ