Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα θρησκευτικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ έφτανε η υπόθεση με τις ταυτότητες, τώρα μάλλον μπλέξαμε με... καινούριο μπελά, ο οποίος λέγεται θρησκευτικά στα σχολεία και συγκεκριμένα στα λύκεια. Καινούριο... παιγνιδάκι βρήκαν τώρα οι ιεράρχες.

Φαντάζεστε, βέβαια, τι έχουν να δουν τα μάτια μας και τι έχουμε να ακούσουμε, αφού οι περίφημες «παραθρησκευτικές» οργανώσεις έχουν τις... άκρες τους στα σχολεία της χώρας. Και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Οσο για τον περίφημο διάλογο που θέλει να κάνει η ιεραρχία με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι μάλλον αστειότητα. Εδώ επείγεται το υπουργείο να δώσει εξηγήσεις σε μαθητές, γονείς και καθηγητές για την κατάσταση στα λύκεια και όχι να συζητάει τέτοια ανούσια συγκριτικά θέματα.

Αλλά, βέβαια, αν το θέμα των θρησκευτικών κυριαρχήσει στην υπόθεση της παιδείας μάλλον βολεύει πολλούς. Ιδίως όσους έχουν σοβαρότατες ευθύνες με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ διέφυγε του Αβραμόπουλου η... αυγουστιάτικη πανσέληνος που απόλαυσαν χιλιάδες Αθηναίοι χτες από την Ακρόπολη και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας;

Περίεργο που δε βγήκε να κάνει μια δήλωση, που να λέει ότι η... εμφάνιση της σελήνης αποτελεί δική του προσωπική επιτυχία και αναδεικνύει το έργο του στο Δήμο της Αθήνας! Μάλλον έχει χάσει τη φόρμα του.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ανήσυχοι δηλώνουν οι οικονομικοί υπουργοί για την παγκόσμια αύξηση της τιμής του πετρελαίου που περνάει και στην ελληνική αγορά. Φυσικά, ανησυχούν μήπως τους «χαλάσουν» οι δείκτες του πληθωρισμού. Οχι για το τι πληρώνει ο καταναλωτής.

Πάντως, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να γκρινιάζουν, γιατί βέβαια αυτοί είναι που άφησαν την ελληνική αγορά έκθετη σε κάθε διακύμανση των τιμών και δε σκοπεύουν και στο μέλλον να κάνουν τίποτε γι' αυτό.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ