Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι λερωμένες φωλιές

«Να συμφωνήσουμε ότι ο αποκλεισμός της βίας είναι η απόλυτη σταθερά πάνω στην οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μας. Να συμφωνήσουμε ότι μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, ότι μπορεί να μας χωρίζουν ακόμη και ανισότητες ή αδικίες, αλλά ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπίζονται μόνο μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαδικασιών και αξιών. Οχι επειδή η σύγκρουση τρομάζει. Αλλά επειδή τη μία μέρα ή την άλλη με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, οδηγεί πάντα σε κάποιας μορφής μακελειό» (ο Ι. Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

και η νομιμοποιημένη βία

«Λουκέτο στην ΑΓΕΤ Χαλκίδας. Κλείνει επ' αόριστον το εργοστάσιο τσιμέντων. Εκβιάζονται οι εργαζόμενοι. Με την επιβολή λουκέτου εκβιάζει τους περισσότερους από 600 εργαζόμενους επιχειρώντας να επιβάλει το δικό της εργασιακό καθεστώς» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Ο κόσμος τους

«Είμαστε ένα έθνος φοβισμένων ανθρώπων. Ο λύκος παραφυλάει εκεί έξω. Το 90% των όπλων αγοράζονται από λευκούς που κατοικούν στις πλέον ασφαλείς συνοικίες» (ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

και οι κροκόδειλοί τους

«Τη δυσφορία του για την εμπλοκή του ξένου παράγοντα και δη των Αμερικανών στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ρωσίας, εξέφρασε χθες με δηλώσεις του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος απέδωσε σε ξένο δάκτυλο τις πρόσφατες ταραχές στη χώρα» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ