Κυριακή 22 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το παράπονο της εργοδοσίας...

«Τόσα συνδικάτα υπάρχουν, στο ΠΑΜΕ διαλέξατε να πάτε;», παραπονέθηκε η εργοδοσία του ιδιωτικού συνεργείου «Αριάνθη Ηλία ΕΠΕ» στις καθαρίστριες που έχει στη δούλεψή της για την καθαριότητα στον «Ευαγγελισμό».

Το αμάρτημα των καθαριστριών ήταν η συμμετοχή τους στην απεργία στις 29 Μάρτη που κήρυξαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η εργοδοσία για να τους τρίξει τα δόντια προχώρησε σε απολύσεις δέκα καθαριστριών.

Ομως, ο συντονισμένος αγώνας των καθαριστριών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο με οργανωτή τις ταξικές δυνάμεις στο κλαδικό σωματείο των καθαριστριών, το σωματείο Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και τη συμπαράσταση δεκάδων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας, έκαναν κουρελόχαρτο τις απολύσεις και η εργοδοσία τις επαναπροσέλαβε.

Τώρα, βέβαια, η εργοδοσία το γύρισε στις γαλιφιές και εμφανίζεται παραπονεμένη. Δεν πειράζει, όσο πιο δυσαρεστημένη είναι η εργοδοσία τόσο πιο καλά είναι για τους εργαζόμενους. Και θα είναι ακόμα καλύτερα όσο περισσότεροι εργαζόμενοι διαλέγουν και πηγαίνουν με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ