Κυριακή 22 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία

Οι νεολαίοι εργάτες και οι γυναίκες στο επίκεντρο της πλατιάς εξόρμησης δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης του Μάη

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Εργάτη τον εργάτη, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα μεταφέρουν το απεργιακό μήνυμα της Πρωτομαγιάς και καλούν τους εργαζόμενους, με τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να μετατρέψουν την 1η του Μάη σε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα καταδίκης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και διεκδίκησης αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Ιδιαίτερο βάρος στο πλατύ άνοιγμα ρίχνουν τα ταξικά συνδικάτα στους νέους εργάτες και υπάλληλους και στις γυναίκες.

Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Σήμερα, οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται στα νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» και «Ιασώ». Αύριο Δευτέρα: Στις διοικητικές, οικονομικές υπηρεσίες και στη μηχανοργάνωση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (Συγγρού), στα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα, «Διόνυσο» στην Ακρόπολη, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, «ΑΒΑΞ - Σαράντης», «Ελληνικά Πετρέλαια», ΠΡΟ-ΣΥΦΑ-ΠΕ, ΣΥΝ-ΦΑ ΑΕ, ΠΕΙ-ΦΑ-ΣΥΝ, ΒΙΑΝ, ΔΕΛΙΦΑΡΜ, «Σαράντης», «Γκίκα Μ.», «Φαρμακάτ», «Φανιωφάρμ», «Πενιφάρμ», ΞΥΔΙΑΣ, «Αποτέκ», «Ωμέγα», νευροψυχιατρικές κλινικές Βορείων Προαστίων, «Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου», στο Αθλητικό Κέντρο και στα ιδιωτικά γυμναστήρια της Καλλιθέας. Ακόμα στους Δήμους: Περιστεριού, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Δημητρίου, Νέας Ιωνίας, Νέου Ψυχικού, Ιλίου, Μοσχάτου, Υπόλοιπο Αττικής.

Κεντρικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, το ΠΑΜΕ διοργανώνει τις παρακάτω κεντρικές εκδηλώσεις:

  • Εκδήλωση για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 26 Απρίλη, από τις 6.30 μ.μ.
  • 2ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου, στις 28 Απρίλη. Θα έχει δύο αφετηρίες. Από το χώρο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη (Μεσογείων 152, Νοσοκομείο «Σωτηρία») και από το Σκοπευτήριο Καισαριανής (Ηρώων Σκοπευτηρίου και Εφέσου). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6 το απόγευμα (ώρα προσέλευσης συμμετεχόντων στις 5 το απόγευμα). Ο τερματισμός θα γίνει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου έγινε η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά.
  • Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων Σωματείων και Κοινοτήτων Απεξάρτησης στο γήπεδο 5X5 του Δήμου Ιλίου (επί της οδού Λεωφόρου Χασιάς 130), το Σάββατο 5 Μάη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα και την Κυριακή 6 Μάη από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Οι ομάδες που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή είναι οι εξής: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Μεσογείων, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου, Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Αθήνας.

Στη διεξαγωγή του Τουρνουά συμβάλλει και το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Αθήνας.(Για δηλώσεις συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου και στο Τουρνουά στα τηλέφωνα: 210.3301.847 και 210.3301.842).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ