Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Φονικές μάχες ισλαμιστών και Αιθιόπων στρατιωτών εξακολουθούν να μαίνονται στο Μογκαντίσου, προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων κυρίως μεταξύ των αμάχων. Μόνο μέσα στο τελευταίο πενθήμερο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 230 άμαχοι και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν. Χιλιάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Δέκα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,2 βαθμών Ρίχτερ, που συγκλόνισε την παραδοσιακή περιοχή Αϊσέν στα νότια της χώρας.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Υπό το φως της μαζικής δολοφονίας στο Βιρτζίνια Τεκ, ένα ακόμη περιστατικό βίας. Αυτή τη φορά ένας μηχανικός διαστημικής τεχνολογίας, που σκότωσε την Παρασκευή ένα συνάδελφό του, κράτησε ομήρους άλλους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA. Ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο μετά τη λήψη αρνητικής αναφοράς για την εργασία του από το θύμα του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ.-- Χιλιάδες κάτοικοι του Μόντρεαλ συμμετείχαν, χτες, σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Καναδά και του πρωθυπουργού, Στίβεν Χάρπερ, που αρνείται να συμμορφωθεί με τις περικοπές των δηλητηριωδών αερίων για τον περιορισμό του «φαινομένου του θερμοκηπίου».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Το τηλεοπτικό δίκτυο Aaj (Σήμερα) του Πακιστάν αποκάλυψε χτες ότι η κυβέρνηση του πραξικοπηματία στρατηγού και λεγόμενου προέδρου Περβέζ Μουσάραφ το πιέζει να κλείσει, διότι δεν του αρέσει ο τρόπος που το ειδησεογραφικό του τμήμα καλύπτει τις διαδηλώσεις για τον πρώην ανώτατο δικαστή Ι. Μ. Τσόντρι.

  • Δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον «εξτρεμιστών» της οργάνωσης Λασκάρ ι Ισλάμι (Στρατός του Ισλάμ) σε περιοχή των φυλών χτες, σκοτώνοντας έξι.

ΝΤΑΚΑ.-- Δικαστήριο του Μπανγκλαντές ανέστειλε την ισχύ εντάλματος σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα, μία ημέρα μετά την έκδοσή του. Η αστυνομία ανέφερε ότι η υπόθεση της «φυγόδικης» Χασίνα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω. Αναλυτές έκαναν λόγο για δημιουργία ενός κλίματος «μόνιμης εξορίας» της ηγέτιδας της Λαϊκής Ενωσης (Awami League), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Στις 19 Μάη θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στη Ρουμανία για την απομάκρυνση ή όχι του προέδρου Τράιαν Μπασέσκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοβουλίου, αφού την προηγούμενη βδομάδα είχε αποφασίσει την απομάκρυνσή του υποστηρίζοντας ότι είχε λάβει αντισυνταγματικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ