Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
«Μπαλάκι» για το θέμα της μισθοδοσίας τους

Να πληρωθούν τώρα από το Δημόσιο απαιτούν το ΚΚΕ και ο Δήμος Νίκαιας. Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από τις καθαρίστριες του Πειραιά

Με απειλές και βρισιές απάντησε χτες ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στο αίτημα του ΔΣ του Σωματείου Καθαριστριών δημόσιων σχολείων Πειραιά να πληρωθούν, καθώς από το Δεκέμβρη του 2006 που μονιμοποιήθηκαν παραμένουν απλήρωτες. Αιτία, η απαίτηση του υπουργείου Παιδείας η μισθοδοσία τους να γίνει από τη 2η δόση της επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών.

Χτες το πρωί, τα μέλη του ΔΣ του σωματείου καθαριστριών Πειραιά πήγαν στην Α΄ και Β΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά και ενημέρωσαν εγγράφως πως αν μέχρι 9 Μάη δεν πληρωθούν, θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Ο προϊστάμενος της Β΄ Εκπαίδευσης όμως Ιω. Τζανίνης εξύβρισε τις εργαζόμενες και απείλησε πως θα καλέσει την αστυνομία. Αμέσως, στο πλευρό τους έσπευσαν η Ελπ. Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Ν. Ξουράφης και Γ. Δεληγιάννης, στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Επισήμαναν πως το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πληρώσει άμεσα τις εργαζόμενες και όχι να μετακυλίει τις ευθύνες του στους Δήμους, οι οποίοι ήδη έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Νίκαιας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πολιτικές και λογικές, ζητά να ψηφιστεί άμεσα ρύθμιση από τη Βουλή, ώστε το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τη μισθοδοσία τους και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Σχολείων. Το πρόβλημα αναδεικνύει το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση προς το υπουργείο Εθνικής Παιδείας για τις εργαζόμενες καθαρίστριες στο νομό Μαγνησίας που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, όπως και χιλιάδες άλλες συναδέλφισσές τους σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ