Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Επέβαλαν την ανάκληση τρομοκρατικών απολύσεων

Εταιρεία συσκευασίας κηπευτικών προϊόντων προσπάθησε να «απαλλαγεί» από εργαζόμενους, που συμμετείχαν σε σύσκεψη για την 1η Μάη

Παράσταση διαμαρτυρίας για την επαναπρόσληψη πέντε εργαζομένων, που απολύθηκαν από επιχείρηση στην Ιεράπετρα επειδή συμμετείχαν σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι σωματείων. Μετά την παρέμβαση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η επιχείρηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλιά τους.

Πρόκειται για την επιχείρηση - συσκευαστήριο κηπευτικών προϊόντων «ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ», η οποία τη μέρα της σύσκεψης του ΠΑΜΕ (29/4/07) είχε στείλει κάποιον από τους επιστάτες της να καταγράψει όσους εργαζόμενους συμμετείχαν. Την επόμενη μέρα, η εργοδοσία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και άρχισε να εξαπολύει απειλές, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την απόλυση συγκεκριμένης εργάτριας, που, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η εταιρεία, πρωτοστατούσε στη σύσκεψη ενάντια στην επιχείρηση. Μία μέρα μετά, ανακοίνωσε και τις απολύσεις ακόμα τεσσάρων εργαζομένων που επίσης συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Στην περιοχή της Ιεράπετρας, πάνω από 500 εργαζόμενοι απασχολούνται στα συσκευαστήρια ως εποχιακοί υπάλληλοι, με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και ωράριο που τις περισσότερες φορές ξεπερνά τις 14 ώρες δουλιάς. Τα μεροκάματα είναι πολύ χαμηλά, αφού οι περισσότεροι αμείβονται με 3 ευρώ την ώρα ως ωρομίσθιοι, χωρίς υπερωρίες, Σάββατα και Κυριακές. Αυτά είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι μαζί με το φόβο και την τρομοκρατία που τους ασκείται και συζητήθηκαν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Επίσης στη σύσκεψη συζητήθηκε και η ανάγκη ίδρυσης σωματείου για την προάσπιση και διαφύλαξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και καλεί τους εργαζόμενους και των άλλων επιχειρήσεων με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες. Να αγωνιστούν και να πρωτοστατήσουν για την ίδρυση του δικού τους ταξικού σωματείου, γιατί, όπως τονίζει, άλλος δρόμος δεν υπάρχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ