Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Πρόχειρη συνταγογράφηση

Πρόχειρα υποκατάστατα για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για ολοκληρωμένες δημόσιες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, εξαγγέλλοντας τη συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ όλης της Ελλάδας από γιατρούς.

Στα ΚΑΠΗ όπου απασχολούνται γιατροί του Ιδρύματος, εκτός ωραρίου εργασίας, θα εξετάζουν τα μέλη που είναι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος και θα εκδίδουν συνταγές για χρόνιες παθήσεις. Στα ΚΑΠΗ που δεν απασχολούνται γιατροί, θα μεταβαίνει γιατρός από την οικεία Μονάδα Υγείας του Ιδρύματος, ανάλογα με τον αριθμό των μελών του ΚΑΠΗ που είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Στα ΚΑΠΗ που διαθέτουν γιατρό ο οποίος δεν εργάζεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα διατίθενται στελέχη συνταγών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τη Μονάδα Υγείας της περιοχής για τη συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι γιατροί θα αναγράφουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ, στα μεν οξέα περιστατικά, για παθήσεις της ειδικότητάς τους, στις δε χρόνιες παθήσεις και φάρμακα άλλων ειδικοτήτων σύμφωνα με τη γνωμάτευση γιατρού ειδικότητας και για όσο χρόνο ισχύει αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ