Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Κεφάλι δίχως μνήμη...

Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ να «δημιουργήσει σε όλα τα ψυχιατρεία που κλείνουν, ξεκινώντας από τα Χανιά, δομές ιατρικού τουρισμού για να μπορέσει να εξασφαλίσει πόρους για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση» κατάγγειλε χτες ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης, με αφορμή μια εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου που καλεί τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να κάνουν διακοπές με έξοδα των δήμων με αντάλλαγμα να αντιμετωπίζουν επείγοντα περιστατικά στην τουριστική περίοδο.

Στην επικίνδυνη ελαφρότητα της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί και η δημαγωγική κριτική της αντιπολίτευσης. Διότι αυτοί που κατηγορούν τώρα την κυβέρνηση για ιατρικό τουρισμό ήταν - και μάλιστα στην Κρήτη - οι πρωταγωνιστές - μαζί με την κυβέρνηση για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Στις 8.4.2006 στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης έγινε ημερίδα με θέμα: «Τουρισμός και Υγεία - Ευρωπαϊκές Προοπτικές», με βασικό ομιλητή τον Μάρκο Κυπριανού, επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιο για θέματα Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή.

Οργανωτές της ημερίδας ήταν οι ευρωβουλευτές Σταύρος Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ), Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ) και Γιώργος Χατζημαρκάκης (Φιλελεύθεροι της Γερμανίας), ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Αρναουτάκης διατύπωσε το ...αίτημα να προχωρήσει «η πολιτεία σε νέο νομοθετικό πλαίσιο, που πραγματικά θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες, γιατί ανταγωνίστριες χώρες έχουν πολύ υψηλό ποσοστό προσέλκυσης τουριστών Υγείας και εμείς δυστυχώς έχουμε μείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα».

Δε χρειάζεται να θυμίσουμε κι άλλα από εκείνη την ημερίδα. Απλώς θυμίζουμε τη λαϊκή ρήση: Κεφάλι δίχως μνήμη είναι φρούριο χωρίς κανόνι...


Γ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ