Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Κάλυψη των πραγματικών αναγκών

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας

Η απόφαση του Α' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που συνεδριάζει σήμερα, φαίνεται ότι θα αποτελέσει τον οδηγό για το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις πληρωμές των εφημεριών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι ελεγκτές σταμάτησαν να εγκρίνουν τα εντάλματα που στέλνουν τα νοσοκομεία.

Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή των Προεδρικών Διαταγμάτων που ενσωματώνουν την κοινοτική οδηγία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας αρχικά σε τέσσερα νοσοκομεία - απ' τα 140 συνολικά - οι πάρεδροι αρνήθηκαν την έγκριση των ενταλμάτων. Στη συνέχεια και οι περισσότεροι πάρεδροι δεν υπέγραψαν τα εντάλματα αναμένοντας τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πάντως, χτες ο εκπρόσωπος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας τάχτηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της εφαρμογής της κοινοτικής οδηγία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ζητώντας ταυτόχρονα να πληρωθούν - εφόσον δεν εφαρμόζεται η οδηγία - οι εφημερίες.

Βέβαια, τα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών είναι - με όποιο τρόπο και αν υπολογιστούν - υποβαθμισμένα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Την πραγματική διάσταση των αναγκών για τις εφημερίες δίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Βέρα Νικολαΐδου, με Ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ζητούν να καλυφθούν με μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλες οι κενές θέσεις και να καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός το σύνολο των παραπάνω αναγκών για να εφαρμοστεί το 6ωρο - πενθήμερο - 35ωρο, 1 εφημερία τη βδομάδα και 1.600 ευρώ κατώτερος μισθός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ