Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ωμή εργοδοτική παρέμβαση

Οργιο νοθείας για την αλλοίωση των συσχετισμών στο επερχόμενο 34ο Συνέδριο

Σε εργοδοτικό τσιφλίκι έχουν μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, οι συνεργαζόμενες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και ΔΑΚΕ. Μπροστά στο 34ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο, και προκειμένου να διατηρηθούν οι απαιτούμενοι για την εργοδοσία συσχετισμοί δύναμης, οι τρεις παρατάξεις προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα στη νομιμοποίηση εργοδοτικών, νόθων και αντιδημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων.

Στον αντίποδα οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» κατήγγειλαν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις και δήλωσαν ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλιάς, εργαζόμενο τον εργαζόμενο, ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, για την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης προς όφελος των εργαζομένων.

Μετά τη νομιμοποίηση της νοθείας, η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ θα εκπροσωπηθεί επάξια για ακόμα μια φορά στην ΟΙΥΕ, καθώς δεκάδες αντιπρόσωποι από τα εργοδοτικά σωματεία των «Σκλαβενίτη», «Βερόπουλου», «Βασιλόπουλου» και «Ατλάντικ», νομιμοποιήθηκαν, μετά από εισήγηση μάλιστα του οργανωτικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Κ. Λάζαρη, ο οποίος είναι και διευθυντικό στέλεχος στο «Σκλαβενίτη».

Υπογραμμίζεται ότι οι εκλογές σε αυτά τα σωματεία γίνονται με άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μην μπορεί κανείς ούτε να ελέγχει, ούτε να παρεμβαίνει και με σοβαρές παρατυπίες στη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το σωματείο του «Σκλαβενίτη» το οποίο παρότι έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό εκλογές, έφερε το μητρώο του τη μέρα που συζητιόταν η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου!

Στην ίδια κατεύθυνση η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, και προκειμένου να διαμορφώσει τους απαιτούμενους συσχετισμούς, έγραψε στα μητρώα της το σωματείο σεκιούριτι «Γκρουπ 4», μετά από αίτημά του. Το συγκεκριμένο σωματείο στήθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη της διασπαστικής Ομοσπονδίας στο χώρο των σεκιούριτι (ΟΜΥΠΑΕ). Αυτήν την Ομοσπονδία η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΙΥΕ πριν λίγα χρόνια είχε καταγγείλει ως διασπαστική και τα στελέχη της ως διασπαστές. Τώρα που προφανώς εξυπηρετεί τους συσχετισμούς που θέλει να διαμορφώσει, δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους εντάξει στη δύναμή της.

Επίσης, η πλειοψηφία αυτή νομιμοποίησε το σωματείο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας για το οποίο όπως προκύπτει από το μητρώο του υπάρχουν τέσσερις φορές γραμμένα τα ίδια ονόματα, όπως και διπλοψηφίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργοδοσία και εργατοπατέρες σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες συνέδριο - παρωδία (2019-03-01 00:00:00.0)
«Βγάζει μάτι» η παρέμβαση της εργοδοσίας (2017-09-28 00:00:00.0)
Η ΔΑΣ καταγγέλλει το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ (2012-11-14 00:00:00.0)
Εκτεταμένες νοθείες καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις (2010-11-24 00:00:00.0)
Με κυρίαρχο τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό (2004-05-05 00:00:00.0)
«ΟΧΙ στην τρομοκρατία και στον αυταρχισμό»! (2001-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ