Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Υπέγραψαν σύμβαση οι τεχνικοί

Ενθαρρυντική είναι η σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στις Ημερήσιες Επαρχιακές Εφημερίδες, παλεύοντας με την ολόπλευρη στήριξη της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου, μέσα σε συνθήκες έντασης της αντεργατικής επίθεσης και κόντρα στη λογική που καλλιεργούν οι δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού.

Με τη νέα σύμβαση, το κατώτερο μεροκάματο αυξάνεται από 1/1/2007 κατά 7,57%. Επιπλέον, αυξάνεται σε 6% (από 5%) η ποσοστιαία αύξηση της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης τριετίας, ενώ η αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης αυξάνεται κατά 50%. Το τελευταίο ισχύει ακόμα και σε περίπτωση θανάτου του/ης εργαζόμενου/ης, όπου την αποζημίωση παίρνουν τα παιδιά ή ο/η σύζυγος.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου χαρακτηρίζει θετική τη συμφωνία, εξηγώντας ωστόσο ότι χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, υπογραμμίζει πως «μόνο με τον αγωνιστικό προσανατολισμό, τη συσπείρωση στα σωματεία, τη συλλογική δράση, την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον ταξικό αγώνα όλων των εργαζομένων, μπορούμε να ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα με νέες κατακτήσεις». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να γραφτούν στα σωματεία, να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αγωνιστική τους λειτουργία αλλά και την ίδρυση νέων όπου δεν υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ