Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο τηλεμαραθώνιος της ντροπής...

Ευθύνονται για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι ναυτεργάτες στα καράβια τους. Είναι εκείνοι που πληρώνουν 500 και 600 ευρώ στους εργάτες, που δε φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης. Διώχνουν τον έναν εργαζόμενο μετά τον άλλο από τη δουλιά... Ολοι αυτοί τη Δευτέρα έστησαν απαράδεκτο τηλεοπτικό σόου, πατώντας πάνω στο πρόβλημα των παιδιών με καρκίνο.

Μεγαλοεκδότες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί, στελέχη κομμάτων, μεγαλοδημοσιογράφοι, πόζαραν στις κάμερες και εμφανίζονταν ως οι «ευεργέτες» που πρωτοστατούν για την κατασκευή του Α' Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» (βλέπε οικογένεια Βαρδινογιάννη).

Αν υπολογίσεις συνολικά την απλήρωτη δουλιά των εργατών τους που έχουν βάλει στην τσέπη, αν μετρήσεις πόσα σπίτια εργατών έχουν «κλείσει» από τα εργατικά «ατυχήματα» στις επιχειρήσεις τους, αν δεις πόσα δισεκατομμύρια ευρώ κερδίζουν το χρόνο από το ξεζούμισμα των εργατών, και αν όλα αυτά τα διαχειριζόταν ο ίδιος ο λαός, τότε θα υπήρχαν όχι 1 αλλά 100 τέτοια νοσοκομεία και ιδρύματα που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες περίθαλψης. Αλλά αυτή είναι μία πλευρά του θέματος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ