Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβλήθηκαν οι δίκες του δημάρχου Νίκαιας

Αναβλήθηκαν οι δίκες που είχαν οριστεί για χτες και προχτές σε βάρος του δημάρχου Νίκαιας Στέλιου Μπενετάτου, επειδή μαζί με κατοίκους και φορείς της πόλης είχε απενεργοποιήσει κάμερες παρακολούθησης και είχε απομακρύνει κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είχαν τοποθετηθεί εντός των ορίων της πόλης.

Οι δίκες αναβλήθηκαν καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν, βάσει του νέου νόμου για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εκδικαστούν στο Εφετείο.

Ο Δήμος Νίκαιας πρωτοστάτησε πανελλαδικά στην απομάκρυνση των καμερών παρακολούθησης από τους δρόμους της πόλης και όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά βαθιά πολιτικό και σχετίζεται με τη γενικότερη όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι να οργανώσει τη λαϊκή πάλη για αντίσταση και ανυπακοή σε κάθε μέτρο που στρέφεται ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και κυρίως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Οσον αφορά τη δίωξη για την α[πομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και υπερασπίζοντας αίτημα των κατοίκων, επισημαίνει πως η ποινικοποίηση της προστασίας της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος δε θα βάλει φραγμό στη Δημοτική Αρχή της πόλης η οποία δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της με όπλο της τη μαζική και οργανωμένη δράση των κατοίκων της Νίκαιας.

Με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής έως σήμερα έχουν απομακρυνθεί περισσότερες από 18 κεραίες από τη Νίκαια και ο αγώνας, όπως τονίζει, θα συνεχιστεί για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ