Πέμπτη 10 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ετοιμότητα για τα χειρότερα που έρχονται

Με τον Δ. Χριστόφια συναντήθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια και της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Ο Δ. Χριστόφιας χαρακτήρισε τη συνάντηση εγκάρδια όπως πάντα και συμπλήρωσε ότι στη διάρκειά της συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην κρίση στην Τουρκία και τις επιπτώσεις πάνω στην Κύπρο και την Ελλάδα, στο Κυπριακό. Αλλά και η γενικότερη κατάσταση όπως διαμορφώνεται και στην ΕΕ με τα αντιπυραυλικά συστήματα, την εκλογή Σαρκοζί και γενικότερα με τις ζυμώσεις «που μας αφορούν ως λαούς και ως πολιτικές δυνάμεις προοδευτικές». Επιπλέον - σημείωσε - τη συνάντηση απασχόλησαν οι μη εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και βεβαίως η ανάγκη κοινής δράσης των κομμάτων μας, των δυνάμεων της Αριστεράς ευρύτερα. Καταλήγοντας, ο Δ. Χριστόφιας τόνισε: «Είναι περιττό να πω πόσο αλληλέγγυο είναι το ΚΚΕ με το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό στο σύνολό του και θέλω να ευχαριστήσω άλλη μια φορά γι' αυτή την αμέριστη αλληλεγγύη και να ευχηθώ στην σ. Αλέκα και στο ΚΚΕ κάθε καλό».

Με τη σειρά της η Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δεδομένη η θέση και η αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό και οι θέσεις του για την επίλυση του Κυπριακού. Πέρα από το θέμα της αλληλεγγύης βλέπουμε ταυτόχρονα ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση στην περιοχή και επομένως επηρεάζεται όχι μόνο από το άλυτο εθνικό πρόβλημα, αλλά και από τις τρέχουσες, ας το πούμε, εξελίξεις και στρατηγικές. Π.χ., αυτό που αρχίζει και προωθείται ως συζήτηση και ζύμωση στην ΕΕ, η αντιπυραυλική ομπρέλα, που προωθούν οι ΗΠΑ με ερείσματα ορισμένες χώρες, είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να περάσει καθόλου απαρατήρητο.

Οπως, επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι μέσα στην ΕΕ γίνονται πάρα πολλές ξιφομαχίες - για να πω για το ξίφος, να μην πω και για πυροβολισμούς - υπάρχει ένας οξύτατος ανταγωνισμός που σταματάει μόνο όταν πρόκειται για επιλογές σε βάρος των εργαζομένων, υπάρχει συμφωνία στην αφαίρεση κοινωνικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, όλες αυτές οι αντιθέσεις δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορους τους λαούς και πρέπει να αξιοποιηθούν, αλλά κυρίως χρειάζεται μια ετοιμότητα γιατί έρχονται νέα χειρότερα μέτρα. Και εδώ έχουμε ένα συνδυασμό συνεπειών εισβολής - κατοχής στην Κύπρο πολύ πριν, νέοι πόλεμοι στην περιοχή, νέες απειλές πολέμου και ταυτόχρονα ένας οικονομικός ανταγωνισμός. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά πάνω απ' όλα να βρισκόμαστε στο πλευρό των λαών που υποφέρουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά κάθε επιτυχία στον Δημήτρη Χριστόφια(2007-11-20 00:00:00.0)
ΗΠΑ και Βρετανία συντηρούν την τουρκική αδιαλλαξία(2007-08-25 00:00:00.0)
Η ουσία του κυπριακού προβλήματος βρίσκεται στην εισβολή και κατοχή(2007-05-08 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο της «νέας τάξης»(2003-07-10 00:00:00.0)
Ευθεία πρόκληση στον Δ. Χριστόφια(2001-12-04 00:00:00.0)
ΚΥΠΡΙΑΚΟ(1999-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ