Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απελαύνεται μετά από 34 χρόνια!

Στα «πλοκάμια» του «γράμματος» του νόμου - το οποίο είθισται να γίνεται εντονότερο όταν πρόκειται για αλλοδαπό εργάτη - έχει «πιαστεί» ο Πακιστανός μετανάστης Χουσέιν Σαχ Τουσάνταγκ, ο οποίος απειλείται με απέλαση μετά από 34 χρόνια συνεχούς παραμονής στην Ελλάδα!

Ο Χουσέιν έφτασε το 1973 στη χώρα μας και από τις αρχές της 10ετίας του '80 έχει συνεχόμενες άδειες εργασίας καθώς και άδειες παραμονής, ενώ για πολλά χρόνια ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα. Παρ' όλ' αυτά, δύο αιτήσεις πολιτογράφησης που κατέθεσε τόσο τη 10ετία του '80 όσο και το 1993, απορρίφθηκαν. Μάλιστα, η δεύτερη απορρίφθηκε μόλις το 1998, πέντε χρόνια μετά την κατάθεσή της.

Επιπλέον, το 2004 απορρίφθηκε και η αίτηση για χορήγηση νέας άδειας παραμονής, με το αιτιολογικό ότι δεν ενημέρωσε τις αρχές για το διαζύγιο με τη σύζυγό του το 2000 και ότι η κατάθεση της αίτησης έγινε εκπρόθεσμα. Από τότε και μέχρι σήμερα, σοβαρά προβλήματα υγείας, η αναζήτηση του μεροκάματου και η απελπισία από τις συνεχόμενες απορρίψεις του δίκαιου αιτήματός του χωρίς ουσιαστικό λόγο δεν του επέτρεψαν να επιστρέψει σε νέες γραφειοκρατικές περιπέτειες.

Την περασμένη βδομάδα, σε τυπικό αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε χαρτιά, κρατήθηκε επί δύο μέρες και αφέθηκε ελεύθερος (ίσως και λόγο των προβλημάτων υγείας)... με υπηρεσιακό σημείωμα για απέλασή του εντός 30 ημερών, μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες τίμιας δουλιάς στη χώρα!

Την υπόθεση του μετανάστη έχει αναλάβει η νομική ομάδα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ