Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα

Την κυβερνητική απόφαση να λειτουργούν τμήματα Νηπιαγωγείων εντός των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι που στην ουσία προωθεί την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και επιδιώκει να μεταφέρει τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων στην Αυτοδιοίκηση και τους ιδιώτες, υιοθέτησε χτες η ΚΕΔΚΕ, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου ΔΣ. Απόφαση στην οποία συναίνεσαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που ηγούνται της Ενωσης.

Το σώμα αποδέχτηκε την ιδιωτικοποίηση ουσιαστικά της προσχολικής αγωγής και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που επιφέρει η σχετική ρύθμιση, εστιάζοντας στο χρόνο εφαρμογής του μέτρου. Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος δύο χρόνων.

Ο εκπρόσωπος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ) και δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας, Χρήστος Τέγος, σημείωσε ότι η εν λόγω ρύθμιση διασπά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Συμπλήρωσε ότι ισοδυναμεί με ιδιωτικοποίηση της προσχολικής αγωγής και με αποποίηση των ευθυνών του κράτους από την παιδαγωγική ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ