Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανθρώπινο ωράριο για γιατρούς και νοσηλευτές

Η κυβέρνηση απέρριψε χτες στη Βουλή την τροπολογία του ΚΚΕ για τον εργάσιμο χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία, με την οποία προβλέπονταν 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, με μια εφημερία τη βδομάδα για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους γιατρούς, καθώς και τους νοσηλευτές. Μάλιστα, ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος, κατά τη συζήτηση των τροπολογιών, δεν έκανε καμία αναφορά στις διατάξεις της συγκεκριμένης τροπολογίας και την απέρριψε διά της σιωπής!

Αναπτύσσοντας την τροπολογία, η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου τόνισε ότι με αυτήν προτείνεται η διασφάλιση ενός στοιχειώδους πλαισίου εργασίας των γιατρών, σε αντίθεση με τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, όπως αυτά εκφράζονται και με το συζητούμενο νομοσχέδιο για τις προμήθειες των νοσοκομείων. Καμία αναφορά στην τροπολογία του ΚΚΕ δεν έκαναν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ τάχθηκε ο ΣΥΝ. Η κυβέρνηση ψήφισε το νομοσχέδιο και στα άρθρα, καθώς και τις δικές της τροπολογίες για τη διεύρυνση του θεσμού των επικουρικών γιατρών και την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων για ένα εξάμηνο.

Στο μεταξύ, με συμβασιούχους των προγραμμάτων Stage και εθελοντές θα παρέχονται υποκατάστατα της πρόληψης μέσω των δήμων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που θα προωθηθεί σε ένα μήνα, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χτες στο Μαρούσι ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε την έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και το συστεγαζόμενο στον ίδιο χώρο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Στο Δίκτυο εργάζονται 120 άτομα απ' τα προγράμματα Stage, αλλά όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός όσο και ο δήμαρχος Αμαρουσίου υπολογίζουν περισσότερο στον εθελοντισμό, του οποίου έπλεξαν το εγκώμιο «ως κορυφαίας έκφρασης του κοινωνικού πολιτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ