Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ελεύθερες παραλίες για το λαό

Ρεσιτάλ υποκρισίας από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή κινητοποίηση

«Εδώ γίνεται ένα έγκλημα διαρκείας που έχει ονοματεπώνυμο: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Με τα παραπάνω λόγια, η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε σε όσα έχουν δρομολογήσει εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την παραλία του Ελληνικού, κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης στην παραλία του Αγίου Κοσμά, με κεντρικό αίτημα να ανοίξουν οι παραλίες για το λαό και τους εργαζόμενους.

Με πανό «Δημόσιες - Δωρεάν - Ανοιχτές ακτές για το λαό - ΚΚΕ, ΚΝΕ» και μοιράζοντας προκηρύξεις, μέλη της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοανατολικών συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, καλούσαν τους εργαζόμενους της περιοχής να αγωνιστούν για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δημάρχων που στηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί τα δύο κόμματα με την πολιτική τους έχουν προωθήσει την πολιτική που εμπορευματοποιεί τη δημόσια γη και παραχωρεί στο μεγάλο κεφάλαιο τις παραλίες για εκμετάλλευση. Αλλά και αυτές του προέδρου του ΣΥΝ Α. Αλαβάνου και του τέως προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ, στελέχους του ΣΥΝ Π. Φιλίππου είναι υποκριτικές. Θυμίζουμε ότι οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών ψήφισαν απόφαση να περιέλθουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις στους δήμους, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν μαζί με τους ιδιώτες! Αλλά και η ΤΕΔΚΝΑ με αποφάσεις της στήριξε το ξεπούλημα των παραλιών.

«Ο λαός να παλέψει και να διεκδικήσει ελεύθερες παραλίες, ανοιχτές γι' αυτόν και την κατάλληλη στιγμή, να κάνει το κουμάντο του και να τιμωρήσει αυτήν την πολιτική», υπογράμμισε η Ε. Παντελάκη. «Είναι η πολιτική και οι νόμοι που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που βάζουν συρματοπλέγματα στα δικαιώματά τους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή και συρματοπλέγματα στις παραλίες και τις ακτές», συμπλήρωσε. Ενώ αναφερόμενη στην παρουσία στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του απέναντι στο ρεσιτάλ υποκρισίας, που προέρχεται από τους βουλευτές και τους δημάρχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τα κόμματά τους ψήφισαν εναλλακτικά τους νόμους που παραχωρούν αυτές τις εκτάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Να καταδικάσει αυτούς που στην ΤΕΔΚΝΑ στήριξαν τους νόμους για την παραχώρηση στην ΕΤΑ και στα Ολυμπιακά Ακίνητα, με προεξάρχοντα τον πρώην πρόεδρό της και στέλεχος του ΣΥΝ. Και τώρα κόπτονται για ελεύθερες ακτές για το λαό».

Καταλήγοντας η Ε. Παντελάκη επισήμανε ότι «γι' αυτό και το ΚΚΕ είναι εγγύηση, γιατί έχει συγκρουστεί μ' αυτές τις πολιτικές και τους νόμους εμπορευματοποίησης, και στα λόγια και στην πράξη. Είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί στις επόμενες εκλογές και να αποδυναμωθούν τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική».

Η χτεσινή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11 π.μ. με τον καθαρισμό της παραλίας. Από τις 6 μ.μ. άρχισε το ξήλωμα των κάγκελων που βρίσκονται παράλληλα στις γραμμές του τραμ. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε μέχρι τις 8μ.μ. και ακολούθησε συναυλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ