Κυριακή 17 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
Συγκέντρωση αύριο στα δικαστήρια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώνεται από την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου, με χαλκευμένες κατηγορίες, πραγματοποιείται αύριο στις 8 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Την ίδια ώρα, στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσουν 13 συνδικαλιστές της ΠΟΕΕΠ, που διώκονται μετά από μήνυση εργοδότη, επειδή την περίοδο του 2000-2001 πρωτοστάτησαν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην απόφαση της «ΠΕΠΣΙ Κόλα» να κλείσει το τμήμα διανομής, να πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους και να δώσει τη δουλιά σε εργολάβους - διανομείς, που χρησιμοποιούσαν εργαζόμενους με μαύρη εργασία. Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Κ. Αρτεμίου και άλλα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας, πρόεδροι επιχειρησιακών σωματείων κλπ.

Στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών, βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς τους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ