Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικαιώθηκε μεν αλλά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου Βασίλη Μπουγάτσου στο σούπερ - μάρκετ «Σκλαβενίτης», στη Ν. Χαλκηδόνα, επιβάλλει με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει ο εργαζόμενος μετά την τρομοκρατική απόλυσή του από το κατάστημα. Το δικαστήριο υποχρεώνει την επιχείρηση να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, καθώς και να του καταβάλει μισθούς υπερημερίας, δώρα, άδειες, κλπ., το ποσό των 10.230 ευρώ.

Ο Β. Μπουγάτσος απολύθηκε τον Νοέμβρη του 2005 με το επιχείρημα ότι προσήλθε στη δουλιά του αξύριστος! Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση τον απέλυσε επειδή συμμετείχε σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη του 2005, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε κηρύξει το ταξικό του σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την περίοδο διευθυντής του συγκεκριμένου καταστήματος, στη Ν. Χαλκηδόνα, ήταν ο Κώστας Λάζαρης, οργανωτικός γραμματέας τότε της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Αυτόνομης Παρέμβασης, της παράταξης του ΣΥΝ.

Το θέμα της απόλυσης ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις των εμποροϋπαλλήλων με παρεμβάσεις τους στο κατάστημα, αποκαλύπτοντας τους πραγματικούς λόγους της δίωξης που ούτε το δικαστήριο δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει. Οπως και να έχει και παρά την αίσια έκβαση της υπόθεσης, το περιστατικό δεν παύει να θυμίζει ποια είναι η δημοκρατία που ευαγγελίζονται τα κόμματα του κεφαλαίου στους τόπους δουλιάς. Ενίοτε και με λίγη βοήθεια από τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ