Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ; «αν η σύνοδος κορυφής ολοκληρωθεί χωρίς ουσιαστική απάντηση, αν απλώς καταλήξει σε ένα κείμενο - απόφαση διπλωματικού χαρακτήρα, τότε η Ευρώπη από αύριο θα βαδίζει στο μέλλον χωρίς βασικά εργαλεία. Η στασιμότητα είναι το χειρότερο» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ: «ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Λονδίνο: το φάντασμα των ταραχών του Παρισιού. Η οργή για το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς που μεγαλώνει είναι τόση που αργά ή γρήγορα θα βγουν στους δρόμους και οι Βρετανοί (...) ο Σερ Ρόλαντ προειδοποίησε πως ταραχές σαν κι εκείνες που είχαν παραδώσει στις φλόγες το Παρίσι μπορεί να ξεσπάσουν και στη Βρετανία αν οι φτωχοί μείνουν φτωχοί: "Οταν οι οικονομικές καταστάσεις χειροτερεύουν φτάνει μια σπίθα για να βάλει φωτιά"» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ «ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ»: «ποιος ευθύνεται για τη σημερινή αναξιοπιστία της πολιτικής; Η συντηρητική πλευρά ήταν πάντοτε απολογητική της τάξης πραγμάτων (...) αυτοί που κατά την πρόσφατη 25ετία με πρόσχημα την παγκοσμιοποίηση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έχουν αυτομολήσει στον αντίπαλο ή παροπλιστεί με ξαναζεσταμένα παλαιότατα επιχειρήματα, είναι ακριβώς εκείνοι που επαγγέλλονταν στο παρελθόν την αλλαγή (...) είτε η πολιτική θα ανταποκριθεί στις λαϊκές προσδοκίες, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα στα οποία ούτε η ίδια πιστεύει, είτε με την εξαφάνισή της θα καταβάλει το τίμημα της ιστορικής συνθηκολόγησής της» (ο Κ. Βεργόπουλος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ; «αν θέλουν τα κόμματα της Αριστεράς να "σπάσει" ο δικομματισμός και να σταθεροποιηθεί η μεγαλύτερη αναλογικότητα του εκλογικού μας συστήματος, πρέπει αργά ή γρήγορα να απαντήσουν επί της ουσίας και να χαράξουν στρατηγικές συνεργασιών και εναλλακτικών λύσεων. Διαφορετικά αρνούνται να κάνουν πολιτική» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ