Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ηρθε η ώρα να μιλήσει ο ίδιος ο λαός

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

«Δεκαεφτά χρόνια είναι αρκετά για έχουμε βγάλει συμπεράσματα, για να έχουμε αποκτήσει αρκετά σοβαρή εμπειρία συνολικά σαν λαός, από τη διακυβέρνηση του δικομματισμού εναλλάξ στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Με την παραπάνω αναφορά ξεκίνησε την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Πάρκου, στη Λαμία.

Συνεχίζοντας ο ομιλητής σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Σε όλα αυτά τα τελευταία 17 χρόνια κυβερνούσαν τον τόπο 7 χρόνια η ΝΔ και 10 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Ασκησαν συγκεκριμένες πολιτικές, που στη βασική τους κατεύθυνση κινούνταν στην πεπατημένη αντιλαϊκή πολιτική υπεράσπισης των κερδών της πλουτοκρατίας της χώρας, διευκόλυνσης με συγκεκριμένα μέτρα της έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, ενίσχυσης της ασυδοσίας και της διαφθοράς ενός σάπιου συστήματος, ενός αστικού μηχανισμού που έχει εδώ και χρόνια φάει τα ψωμιά του και πρέπει πάραυτα να αντικατασταθεί.

Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να παριστάνουν τις αθώες περιστερές, να αντιπαρατίθενται από τα τηλεοπτικά κανάλια, σε ένα επί της ουσίας σικέ παιγνίδι, αλλά που όμως για τις ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων έχει ουσία, δεν είναι σικέ αφού τα δίνουν όλα στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, ακόμα και με σκοτεινά και ύπουλα μέσα, για την καρέκλα της εξουσίας. Αυτό είναι το μέλι στην κυψέλη. Ποιος θα είναι ο διαχειριστής της συντηρητικής πολιτικής.

Τις πραγματικές εξετάσεις τους τις δίνουν στο κοινωνικο-οικονομικό κατεστημένο, στη χρηματιστική ολιγαρχία, στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους. Γι' αυτό όταν απευθύνονται προς το λαό παριστάνουν τις μωρές παρθένες, πώς τίποτα δεν είδαν, τίποτα δεν άκουσαν, αλλά ότι το μόνο τάχα μέλημά τους είναι για καλό του λαού και του τόπου. Ολα φούμαρα! Το περιτύλιγμα των ωραίων λέξεων που χρησιμοποιούν είναι μόνο για αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων τους, είναι στάχτη στα μάτια.

  • Οι "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" που υπόσχονται είναι αντιδραστικές, δεν είναι για το συμφέρον του λαού, υπηρετούν το μονοπωλιακό κεφάλαιο, σε όλους τους τομείς, στην οικονομία, στην κοινωνία. Τι να πρωτοθυμίσει κανείς από τις μεταρρυθμίσεις τους; Τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό; Στο συνταξιοδοτικό; Την εκπαιδευτική τους μεταρρύθμιση; Την πολιτική μεταρρυθμίσεων στην αγροτική οικονομία; Ολες τους κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση, ξεσήκωσαν αντιδράσεις είτε υπουργός ήταν ο Σιούφας, είτε ο Ρέππας, είτε ο Γιαννίτσης, είτε ο Τσιτουρίδης, είτε ο Αρσένης, είτε η Γιαννάκου. Είτε πρωθυπουργός ήταν ο Μητσοτάκης, είτε ο Παπανδρέου, ο Σημίτης ή ο Καραμανλής.
  • Η "ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" που διατυμπανίζουν με την "περήφανη εξωτερική πολιτική", είναι η Ελλάδα της επιθετικότητας της μονοπωλιακής αστικής της τάξης που ψάχνει να βρει αγορές εκμετάλλευσης πιο φτηνής εργατικής δύναμης, πηγαίνοντας τις επιχειρήσεις της προς τις γειτονικές μας χώρες, με το αζημίωτο βέβαια στον ιμπεριαλιστικό καταμερισμό για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, της συμμετοχής με τον ένα ή άλλο τρόπο σε άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε αποστολή δυνάμεων εκτός συνόρων, σε σύμπλευση με την ιμπεριαλιστική πολιτική των διεθνών οργανισμών, με επέκταση κινδύνων για το λαό μας και τη χώρα μας, είτε αυτοί αφορούν το Κυπριακό, το Κόσσοβο, το Σκοπιανό, την Αλβανία και την Τουρκία, τους δρόμους μεταφοράς και περάσματος των ενεργειακών πόρων, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, θέτοντας σε κίνδυνο την έτσι κι αλλιώς εύφλεκτη περιοχή - μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων. Κι όλα αυτά άσχετα αν στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εξωτερικών προΐσταται ο Γιώργος Παπανδρέου ή η Ντόρα Μπακογιάννη, αν πρωθυπουργός ήταν ο Σημίτης ή ο Καραμανλής.
  • Τα ωραία και μεγάλα λόγια τους για τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" στην Ελλάδα, ξεφτιλίζονται στα μπουντρούμια των αστυνομικών τμημάτων, όπου βασανίζονται αθώοι φτωχοδιάβολοι, μετανάστες, που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα, ένα κομμάτι ψωμί και ουρανό, για να ζήσουν σαν άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειές τους. Η "δημοκρατία" τους ποδοπατιέται στις "ζαρντινιέρες" της Θεσσαλονίκης, γίνεται κραυγή διαμαρτυρίας για το "19χρονο παιδί με τα πράσινα παπούτσια". Κι αυτό συμβαίνει εναλλάξ πολλά χρόνια, είτε κυβέρνηση, είναι η ΝΔ είτε κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι υπουργός δημόσιας τάξης ο Πολύδωρας, είτε ο Χρυσοχοΐδης ή όπως αλλιώς τον λένε.

Ολους τους έχουμε δοκιμάσει! Εχουν πλουτίσει στις πλάτες του λαού, έχουν μιλήσει εν ονόματι του λαού, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο ίδιος ο λαός, να τους γυρίσει αποφασιστικά την πλάτη, να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο δικομματισμό, στη δικομματική εναλλαγή! Να πει ταυτόχρονα ένα δυνατό ΝΑΙ στο ισχυρό ΚΚΕ. Τέτοιο ΝΑΙ, που θα κάνει όλους αυτούς να φοβηθούν, να τρομοκρατηθούν μπροστά στη λαϊκή δύναμη και θέληση για αλλαγές υπέρ των συμφερόντων του λαού και όχι υπέρ των συμφερόντων μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημάδια διαφοροποίησης της Κίνας (2012-02-23 00:00:00.0)
Η ασυδοσία των πολυεθνικών (2006-04-20 00:00:00.0)
Ο Οτα Σικ ομολόγησε: Επιδίωξη (το 1968) ήταν ο «καθαρόαιμος» καπιταλισμός (2003-09-07 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ από τη λαϊκή πάλη (2001-05-13 00:00:00.0)
«Φύλλο συκής» οι ταυτότητες (2000-05-27 00:00:00.0)
"Να δοθεί η πρέπουσα απάντηση" (1997-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ