Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιστική αντιπαράθεση με «κοινωνικό διάλογο»

Σύμφωνα με τον Α. Καλύβη, αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ και στέλεχος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» και του Συνασπισμού, είναι απαραίτητο «ένα ευρύτατο αγωνιστικό απεργιακό μέτωπο απόκρουσης των κυβερνητικών μέτρων». Σε άρθρο του στην κυριακάτικη «ΑΥΓΗ» παραθέτει και τον τρόπο που μπορεί να γίνει πράξη αυτό το «απεργιακό μέτωπο»: «Οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ σήμερα επιτρέπουν αυτήν την προοπτική και δεν μπορεί κανείς να τις πετά στο καλάθι των αχρήστων», σημειώνει.

Ωστόσο, οι αποφάσεις της ΓΣΕΕ εξαντλούνται στην αποδοχή και στήριξη της διαδικασίας του ψευδεπίγραφου «κοινωνικού διαλόγου» για τις εργασιακές σχέσεις. Η ίδια η «Αυτόνομη Παρέμβαση» συμμετέχει στη συγκεκριμένη διαδικασία και έχει αποδεχτεί τις θέσεις που η ΓΣΕΕ κατέθεσε σε αυτό το «διάλογο», οι οποίες έχουν και κοινά σημεία με τις κυβερνητικές θέσεις.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ σήμερα, με την τακτική της το 1997, στον προηγούμενο «διάλογο», είναι ότι τώρα αναγνωρίζει(!) τον προσχηματικό χαρακτήρα του. Ομως, παρόλο που αναγνωρίζεται αυτός ο χαρακτήρας - μια και στη συνείδηση των εργαζομένων έχει χρεοκοπήσει αυτή η διαδικασία - ταυτόχρονα στηρίζεται από ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση».

Αυτή η πρακτική προφανώς θεωρείται από τον Α. Καλύβη και την παράταξή του σαν «αγωνιστική αντιπαράθεση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ