Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εμπρηστική» πολιτική

«Διαπιστώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη θερινή περίοδο»!

Ποιος ήταν που προέβη στην παραπάνω... διαπίστωση; Μα ποιος άλλος, ο κ.Σημίτης ήταν και το Υπουργικό του Συμβούλιο. Σύσσωμο ήταν, δε, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης όταν... διαπίστωσε (στις 19 Μάη 2000 το... διαπίστωσαν και μάλιστα αφού πρώτα συσκέφτηκαν πάνω από κάνα τρίωρο), πως φέτος δε θα καούμε ζωντανοί. Ετσι έλεγαν, έτσι «αποφάσισαν». Τότε. Και μόλις το... διαπίστωσαν, οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι λοιποί παρατρεχάμενοι του «εκσυγχρονισμού» βγήκαν στα κανάλια για να μας το πουν και μας. Διπλή η χαρά του λαού στις 19 Μάη λοιπόν: Η μια χαρά επειδή δε θα γινόμασταν στάχτη και μπούρμπερη. Η άλλη χαρά (αυτή κι αν ήταν χαρά!) που έχουμε τόσο καλούς και - κυρίως - τόσο προβλεπτικούς κυβερνώντες, που τρέχουν (στις κάμερες όχι στις φωτιές), για να μας διαβεβαιώσουν ότι πριν ακόμα πιάσει η φωτιά... τη σβήνουν (τη φωτιά, όχι την κάμερα).

***

Μετά από εκείνη την παράσταση, της 19ης Μάη, ήρθε, βέβαια, το καλοκαίρι. Μόνο που ήρθε μαζί του και η οδυνηρή διαπίστωση: Οι νεκροί από τις πυρκαγιές ανήλθαν στους 12... Και τώρα; Τώρα που κάηκαν ζωντανοί 12 άνθρωποι, πού πήγαν άραγε εκείνες οι... διαπιστώσεις του Μάη, κύριε πρωθυπουργέ; Α, μα φταίνε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» (!), λέει τώρα ο κ.πρωθυπουργός! Ετσι «αποφάσισε» τώρα ο κ.Σημίτης!

***

Είμαστε σίγουροι ότι «με κατάλληλο συντονισμό» φέτος θα «επαναλάβουμε την επιτυχία του προηγούμενου έτους, όπου όσον αφορά τα θέματα αντιμετώπισης των πυρκαγιών ήταν, πράγματι, απολύτως αποτελεσματική» (απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, δηλώσεις Δ.Ρέππα, 19 Μάη 2000)!

Ωραίες δηλώσεις! Ασε που έγιναν και με στιβαρό τόνο! Αλλά, μετά, ήρθαν οι στάχτες... Μετά ήρθαν τα αποκαΐδια... Και μετά, πάνω στα αποκαΐδια, ήρθε και η κ.Βάσω Παπανδρέου να δηλώνει - αφού πρώτα κάηκαν 1,5 εκατομμύρια στρέμματα - ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται οι καμένοι και οι χαροκαμένοι γιατί φωτιές πιάνουν και στην Αμερική!!! Ετσι είπε η κ.υπουργός...

Μόνο που η κ.υπουργός διαφορετικά μάς τα έλεγε τον περασμένο Μάη. «Φέτος οι συνθήκες φαίνεται να είναι εξ αντικειμένου πιο δύσκολες», έλεγε τότε και επομένως - διαβεβαίωνε - ότι «ήδη είμαστε στην περίοδο που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προετοιμαστεί, ώστε να λάβουν σχετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των θεμάτων»!

Επομένως, αφού από τότε ήξεραν ότι οι συνθήκες θα ήταν «πιο δύσκολες», τώρα γιατί αναζητούν άλλοθι στις «δύσκολες συνθήκες», σε κάτι δηλαδή που το γνώριζαν και όχι μόνο το γνώριζαν, αλλά ορκίζονταν κιόλας ότι το έχουν προβλέψει και πως θα το αντιμετωπίσουν; Με δυο λόγια γιατί τώρα θυμήθηκε την... Αμερική η κ.Παπανδρέου; Αν θέλει τόσο πολύ να απευθύνεται σε αμερικανάκια η κυρία Βάσω γιατί δεν πάει στις ΗΠΑ να γίνει υπουργός;...

***

«Τελικά, εκφράζουμε ικανοποίηση γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα, την επόμενη περίοδο» (απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, δηλώσεις Δ.Ρέππα, 19 Μάη 2000)!

Αυτά έλεγαν. Τότε. Αλλά, αφού έκαναν το τηλε-σόου τους, αφού διέπρεψαν στις από τηλεοράσεως... «πυροσβεστικές» τους επιδόσεις, αφού έριξαν στάχτη στα μάτια του λαού, κατόπιν «τα έκαναν όλα στάχτη». Μετά ήρθαν η Σάμος, τα Γιάννενα, η Αρκαδία, η Κέρκυρα, η Πεντέλη... Οπου να 'ναι θα 'ρθουν και οι υπόλοιποι μεγαλοκαταπατητές, οι οικοπεδοφάγοι, οι έμποροι της γης, για να ολοκληρωθεί η εμπρηστική τους πολιτική.

Εκτός αν ο λαός βγάλει τις δικές του διαπιστώσεις. Εκτός αν πάρει τις δικές του, τις αναγκαίες αποφάσεις...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ