Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΤΣΙ
Ξύπνησαν τα φαντάσματα του παρελθόντος

Τρίζουν τα κόκαλα των χιλιάδων πατριωτών που έχυσαν το αίμα τους, έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας από τους ιμπεριαλιστές αυτόκλητους προστάτες, όταν κάθε χρόνο αναβιώνουν οι γιορτές μίσους στην κορφή του όρους Βίτσι. Εκεί που οι ταγματασφαλίτες, ο «κυβερνητικός στρατός» δρώντας υπό την καθοδήγηση των Αγγλων Στρατηγών «πολεμούσε», για να παραδώσει τη χώρα στα χέρια των Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Η φετινή εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα πρόκληση που εκτυλίχτηκε το πρωί της Κυριακής στο Βίτσι, με τις ευλογίες τις κυβέρνησης, που συνεχίζει να επιτρέπει τέτοιου είδους φασιστικές εκδηλώσεις, και την παρουσία βουλευτών της ΝΔ που αυτοκατατάσσονται στο «μεσαίο χώρο», απέδειξε πως οι βρικόλακες του παρελθόντος ξύπνησαν τώρα που το αίμα ρέει άφθονο στα ματωμένα χώματα της Βαλκανικής.

Και η κυβέρνηση με την πρακτική της αποδεικνύει πως υποθάλπει την αναβίωση της φασιστικής απειλής στο εσωτερικό της χώρας. Είναι η ίδια κυβέρνηση και οι επιτελείς της που πριν 4 χρόνια αρνήθηκε σε δεκάδες ανθρώπους που μετείχαν σε εκδρομή του ΚΜΕ, να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που θυσιάστηκαν στη μάχη η οποία εκτυλίχτηκε στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το στρατιωτικό ραντάρ. Λίγα μέτρα μακρύτερα από το μνημείο του μίσους που οι νοσταλγοί του φασισμού χαίρουν τα αγαθά της «δημοκρατίας» των εκσυγχρονιστών και μέσα από επίσημες εκδηλώσουν αναπολούν το παρελθόν να γίνει το μέλλον τους.

Φασίστες, ακροδεξιοί και φιλοβασιλικοί, έδωσαν το «παρών» και χαιρέτησαν φασιστικά μπροστά στο μνημείο του μίσους που στήθηκε ψηλά στο Βίτσι. Πυροβολούσαν στον αέρα οι ένθερμοι νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος και χειροκροτάγανε οι εκλεγμένοι κοινοβουλευτικοί «εκπρόσωποι» του λαού την ώρα που τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» φώναζαν «η Μακεδονία είναι Ελληνική, εθνικισμός Χρυσή Αυγή». Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών και οι τοπικές ενώσεις της.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Κ. Γκιουλέκας, Θεσσαλονίκης, Ν. Κορτσάρης, Φλώρινας, Α. Αγγελής, Καστοριάς, Κ. Κιλτίδης Κιλκίς και Μ. Παπαδόπουλος, Κοζάνης. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε ο Π. Ψωμιάδης βουλευτής Θεσσαλονίκης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Νομάρχης Φλώρινας Π. Αλτίνης, που ζήτησε μάλιστα να καθιερωθεί ως επίσημη εκδήλωση, οι Μητροπολίτες Φλώρινας Θεόκλητος και Καστοριάς Σεραφείμ, και ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ο Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Ασπασίδης. Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του κυβερνητικού στρατού που δρούσε υπό τις διαταγές των Αγγλων στρατηγών, κατέθεσαν οι παραπάνω βουλευτές Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης.

Ολοι τους όσο και αν προσπάθησαν να πείσουν πως επρόκειτο για μια εκδήλωση για τη «λήξη» του εμφυλίου πολέμου, επιχειρώντας να μειώσουν τις αντιδράσεις και την οργή που προκάλεσαν στους Ελληνες πατριώτες, τελικά δεν μπόρεσαν να κρύψουν τους μύχιους πόθους τους και το ύποπτο παρόν τους. Χθες με δηλώσεις τους τόσο ο Π. Ψωμιάδης που ανέφερε πως «ήταν μια εκδήλωση τιμής και περηφάνιας, όχι απέναντι στην πλαστογράφηση της ιστορίας αλλά σ' αυτούς που θυσιάστηκαν», όσο και ο Θ. Ασπασίδης που είπε πως «τίμησα αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να μη γίνει η πατρίδα μας Λαϊκή Δημοκρατία τύπου Αλβανίας και Βουλγαρίας», αποκάλυψαν ποιου παρελθόντος οπαδοί και συνεχιστές είναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ