Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1956 Η Κύπρος κηρύχτηκε «κοινή αγγλο - γαλλική βάση» για να χρησιμοποιηθεί κατά της Αιγύπτου.

1966 Χάος επικρατεί στο Πεκίνο, όπου πολίτες συγκρούονται με «Ερυθρούς Φρουρούς», οι οποίοι πολιορκούν τη σοβιετική πρεσβεία και κακοποιούν διπλωμάτες της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Την επομένη, 17 βαριά εξοπλισμένες σοβιετικές μεραρχίες αναπτύσσονται κατά μήκος των σινοσοβιετικών συνόρων.

1975 Τεθωρακισμένα και στρατό στέλνει στην Κορσική η γαλλική κυβέρνηση, μετά τις συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και αυτονομιστών στην πρωτεύουσα Μπαστιά και το θάνατο δυο αστυνομικών.

1977 Πειράματα σε καταδίκους, που προκάλεσαν το θάνατο σε δυο τουλάχιστον άτομα, πραγματοποιούσε η CIA από το 1948 ως το 1973 σε ερευνητικά ιδρύματα και κρατικά νοσοκομεία των ΗΠΑ και του Καναδά, αποκαλύπτει ο νέος αρχηγός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Στόχος των πειραμάτων, που στοίχισαν συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια, ήταν η ανακάλυψη τρόπων ελέγχου της διανοητικής κατάστασης του ανθρώπου.

1981 Μεγάλες απώλειες του άμαχου πληθυσμού αναφέρει η κυβέρνηση της Αγγόλας, κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του στρατού της Νότιας Αφρικής που έχει εισβάλει στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ