Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν τα Ταμεία

Τρανή απόδειξη ο καυγάς που ξέσπασε μεταξύ των δύο μονομάχων με αφορμή την αποκάλυψη του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

Τρανή απόδειξη ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν λεηλατήσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων προσφέρει ο δικομματικός καυγάς του τελευταίου εικοσιτετράωρου για την υπόθεση των ομολόγων.

Η εξόφθαλμη επιχείρηση συμψηφισμού της κυβέρνησης ώστε να μοιράσει το πολιτικό κόστος από τις αποκαλύψεις των προηγούμενων μηνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων, αυτό που κατέδειξε ήταν ότι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις.

Η προχτεσινή αποκάλυψη του Κ. Καραμανλή ότι ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, προκάλεσε ζημιά 1,4 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας το διάστημα που ήταν πρόεδρός του (2003-2004) αγοράζοντας ακριβά ομόλογα του δημοσίου και πουλώντας τα φθηνά, μπορεί να πρόσφερε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι το χρώμα των αετονύχηδων δεν είναι (μόνο) γαλάζιο, αλλά και πράσινο, αλλά ταυτόχρονα κατέδειξε ότι είναι και οι δύο μονομάχοι εξίσου επικίνδυνοι για τη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλισμένων.

Η κυβέρνηση προσπάθησε και χτες να κρατήσει ως «πρώτο θέμα» της επικαιρότητας την αποκάλυψη του Κ. Καραμανλή καλώντας επίμονα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει εξηγήσεις για τον συνεργάτη του. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει στα συγκεκριμένα στοιχεία, πώς δικοί του άνθρωποι ήταν αναμεμειγμένοι σε τέτοιες πολύ περίεργες δοσοληψίες. Και όσοι προσποιούνται τις αθώες περιστερές, δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι όσα έκαναν τότε έχουν διαγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος.

Κληθείς να σχολιάσει χτεσινή δήλωση του νυν προέδρου του ΤΕΟ πως ο ίδιος βρήκε τα συγκεκριμένα στοιχεία τον Οκτώβρη του 2004 και τα κοινοποίησε στον Π. Δούκα και στον Γ. Σουφλιά το Δεκέμβρη του 2004, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χτες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, περιορίστηκε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση με πυροτεχνήματα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της και να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης. «Με τυμβωρυχία του παρελθόντος προσπαθούν να καλύψουν το Βατερλό του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις αυτού του είδους, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. «Η Αγία Τριάδα της εξουσίας της Δεξιάς είναι η χειραγώγηση των ΜΜΕ, το χρήμα και το κράτος λάφυρο. Και θα τα χρησιμοποιήσουν όλα στην προεκλογική περίοδο. Αυτά είναι τα όπλα τους», αποφάνθηκε, υποστηρίζοντας ότι «εμείς δεν έχουμε τέτοια όπλα».

Ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσή του επικαλείται την έγκριση των ισολογισμών και των οικονομικών καταστάσεων από τη Γενική Συνέλευση του Ταμείου στις 30/6/2005, επισημαίνοντας ότι τότε «αποφασίστηκε η έγκριση των διαχειριστικών πράξεων και η απαλλαγή από κάθε ευθύνη δεδομένου ότι τα σχόλια ήταν θετικά και η καταγραφή της αξίας των ομολόγων κερδοφόρα». Κατόπιν αυτού θεωρεί ότι «είναι απολύτως ορατή η πολιτική σκοπιμότητα της επίθεσης για μια διαυγή υπόθεση καθ' ομολογίαν των ιδίων», ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας «την άμεση διερεύνηση του θέματος ως στοιχειώδες χρέος προστασίας της αλήθειας και της προσωπικής και πολιτικής μου τιμής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ