Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Με συνταγές δικομματικής όξυνσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του πρόβαλε διαχειριστικά ζητήματα για να συγκαλύψει τη συμπόρευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις αντιλαϊκές πολιτικές

Το στίγμα της εκλογικής τακτικής του κόμματός του έδωσε κατά τη χτεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου. Μια τακτική φραστικής οξύτητας και αντιπαράθεσης γύρω από θέματα διαχείρισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που τελικά όσον αφορά στα ζητήματα της διαφθοράς καταλήγει σε μια στάση συμψηφισμού των όσων έγιναν επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με όσα γίνονται επί ημερών της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κήρυξε εκ μέρους του κόμματός του την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας κάνοντας λόγο για «αφετηρία στη μάχη της τελικής ευθείας». Δε βρήκε όμως λέξη να πει για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και περιόρισε όλη την «πολεμική» του σε αναφορές του τύπου «είναι η χειρότερη κυβέρνηση» ή «το ετοιμόρροπο σχήμα θα πέσει»...

Αναφερόμενος στα όπλα της κυβέρνησης, ενόψει των εκλογών, εκφράζοντας έτσι και τους φόβους του, μίλησε για «Αγία Τριάδα της Δεξιάς» που την απαρτίζουν «τα όπλα της εξουσίας», όπως «η χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης, το χρήμα και η κομματική αξιοποίηση του κράτους». Βέβαια, η αναφορά του στα «μεγάλα συμφέροντα» δεν αφορούσε στην καταγγελία τους αλλά στην ανησυχία του μήπως αυτά ταχθούν με την κυβέρνηση. Πρόβλεψε δε ότι η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ρίξει λεφτά και διαφήμιση, προκειμένου «να κρύψει την ανεπάρκεια των στελεχών της» και «την ιστορία και την παράδοση της Δεξιάς, επικαλούμενη το μεσαίο χώρο». Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε «περήφανος» για «το πρόγραμμα, την ιστορία και τις διαχρονικές αξίες του ΠΑΣΟΚ» χωρίς όμως να μπει στον κόπο να το αιτιολογήσει.

Κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή, αναφερόμενος έμμεσα στην υπόθεση των ομολόγων ότι, επιλέγοντας την προεκλογική του τακτική του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του, κάνει «τυμβωρυχία του παρελθόντος για να αποσείσει το αμαρτωλό παρόν». Επίσης μίλησε για «απέλπιδες προσπάθειες συμψηφισμών του παρελθόντος» επιβεβαιώνοντας έτσι ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει αντικείμενο συμψηφισμού.

Η όλη του αναφορά στη «Δεξιά παρένθεση» που καταρρέει και στη «νέα Αλλαγή» που έρχεται, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνητής πόλωσης και όξυνσης που σταθερά τροφοδοτεί το δικομματικό σκηνικό. Το πόσο κούφια είναι η κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται και από τις αναφορές του Γ. Παπανδρέου του τύπου «δε μας εκφράζει η θεσιθηρία της Νέας Δημοκρατίας, δε μας εκφράζει η χειραγώγηση της συνείδησης του πολίτη, με το ρουσφέτι». Δεν παρέλειψε όμως να κάνει αναφορές προς τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, καλώντας «να κάνουμε τη νίκη μας ακόμη πιο μεγάλη, ακόμη πιο καθαρή» και «στον αγώνα για να μεγαλώσουμε τη δεξαμενή των ψήφων και όχι για να τη μοιράσουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήνει την παγίδα των ...«κοινωνικών εταίρων» (2008-12-23 00:00:00.0)
Συναίνεση για κάθε πρόβλημα... (2007-07-25 00:00:00.0)
«Δεν ιδρώνει τ' αυτί μας...» (2007-07-06 00:00:00.0)
«Χαμένοι» στη λάσπη και στον κουρνιαχτό οι δύο μονομάχοι (2007-06-13 00:00:00.0)
Ο Κ.Λαλιώτης... επί το έργον (2000-03-28 00:00:00.0)
Η μέθοδος της λάσπης και των εκβιασμών (1995-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ