Τετάρτη 25 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συναίνεση για κάθε πρόβλημα...

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζητά «εθνική συνεννόηση» για τις πυρκαγιές

Την τακτική της αναζήτησης συναίνεσης, που η κυβέρνηση «δυστυχώς, για άλλη μια φορά απορρίπτει», εμφανίζεται να προωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ζητώντας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα των πυρκαγιών, αίτημα που στο μεταξύ δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου επιμένει και θα θέσει το αίτημα σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά στη συνάντηση που θα έχουν, ζητώντας του να ηγηθεί «μιας εθνικής προσπάθειας για την προστασία των δασών», όπως ανέφερε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος έχει απαντήσει αρνητικά εκ μέρους της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου «έχει, για πολύ καιρό, επιλέξει την πολιτική της οξύτητας και της στείρας αντιπολίτευσης πολωτικού χαρακτήρα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «είναι αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός πάντα δέχεται όποιον αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος θέλει να του εκθέσει συγκεκριμένες απόψεις». Ο δε υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος, είπε χτες ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Η χτεσινή συνεδρίαση του οργάνου του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήταν αφιερωμένη στο θέμα των πυρκαγιών και της προστασίας των δασών. Ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, όμως δε βρήκε κουβέντα να πει - και δε θα μπορούσε άλλωστε - για τη δασοκτόνο πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πάνω στην οποία πατάει και η αναθεώρηση που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλα τα αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στα δάση για να τα κατασπαράξουν.

Ετσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε μια σειρά ευχών για τα δάση, όπως για την «ανάγκη να εμπεδωθεί η αντίληψη για μια μεθοδική και με βάθος πολιτική πρόληψης και προστασίας του δασικού μας πλούτου για μια ανάπτυξη βασισμένη στο περιβάλλον». Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ο Θ. Πάγκαλος ενημέρωσε για τις εκλογές της Τουρκίας, όπου ο ίδιος παρευρέθηκε ως παρατηρητής εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ και η Βάσω Παπανδρέου έκανε εισήγηση για τα θέματα της φτώχειας. Παρουσίασαν ακόμα εισηγήσεις Α. Λοβέρδος για τις πυρκαγιές, τα μεγάλα έργα και τον τρόπου ανάθεσης των δημόσιων έργων, ο δε ο Ε. Αργύρης για αγροτικά θέματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με το θέμα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σημείωσε ότι «η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, είναι πρόταση εθνικής συνεννόησης». Υποστήριξε ακόμα ότι μια τέτοια συνάντηση «θα δημιουργήσει κιόλας στον Ελληνα πολίτη, εκείνο το αίσθημα ψυχικής ενότητας και ανάτασης που επιβάλλεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή». Και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο ότι η Νέα Δημοκρατία, αντί να τοποθετηθεί υπεύθυνα και θετικά σε μια τέτοια πρόταση, όχι απλώς απορρίπτει τη συνεννόηση και τη συναίνεση για ένα τέτοιο μείζον θέμα, αλλά προχωρεί, με έναν τρόπο ξένο στην ψυχή και στην ηθική στάση του Ελληνα πολίτη απέναντι σε όσα συμβαίνουν, σε μικροκομματική, οξυμένη, πολωτική κριτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ