Τετάρτη 25 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΗ 21 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ
Οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν - Λέμε ΟΧΙ στη νέα Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Το μήνυμα: «Οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν - Λέμε ΟΧΙ στη νέα συνθήκη της ΕΕ» εκπέμπεται από την κοινή έκκληση 21 κομμουνιστικών και εργατικών Κομμάτων από χώρες - μέλη της ΕΕ, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξελίσσεται σε πολιτική, οικονομική και στρατιωτική "υπερδύναμη".

Οι ηγέτες της ΕΕ, που δεν εκφράζουν τα συμφέροντα των λαών, αλλά των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζών και του ιμπεριαλισμού, έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους στην κατεύθυνση αυτή.

Η λεγόμενη "Συνθήκη για ένα Σύνταγμα για την Ευρώπη" (Ευρωσύνταγμα) που εξυπηρετούσε την επιτάχυνση αυτής της στρατηγικής σημασίας επιλογής, κατέρρευσε μετά την απόρριψή της από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας και ως αποτέλεσμα της αντίστασης ευρύτερων δυνάμεων των λαών των χωρών - μελών της ΕΕ.

Οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΕ επιδιώκουν τώρα τη σύναψη της λεγόμενης "Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης" ή της "Συνθήκης της ΕΕ" (Ευρωσυνθήκη). Σκοπός τους είναι, μέσω και θεσμοθετημένων μορφών, η επιβολή και η εφαρμογή, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση και ενάντια στα συμφέροντα των λαών, της πολιτικής κατεδάφισης των κοινωνικών κατακτήσεων, της επιβολής του μιλιταρισμού. Η στρατιωτική πολιτική της ΕΕ ανταγωνίζεται εξίσου την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ.

Το "Ευρωσύνταγμα" μετονομάστηκε σε "Ευρωσυνθήκη" με αποκλειστικό σκοπό να στερηθούν οι λαοί το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αποφανθούν με άμεσο τρόπο για τις ρυθμίσεις αυτές. Αποφασίστηκε η Συνθήκη να συζητηθεί και να υιοθετηθεί κεκλεισμένων των θυρών, από μια διακυβερνητική διάσκεψη.

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υποστηρίζουν την έκκληση, λένε ΟΧΙ στη νέα αυτή Συνθήκη και απορρίπτουν τη διαδικασία υιοθέτησής της πίσω από τις πλάτες των λαών.

Τα κόμματα θεωρούν ότι όλοι, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, άνεργοι, άστεγοι, μαθητές και φοιτητές πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολιτικούς, ανεξάρτητα αν η εθνική νομοθεσία επιτρέπει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ή όχι. Απαιτούμε τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του περιεχομένου της "Συνθήκης της ΕΕ", συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των συνοδευτικών πρόσθετων ρυθμίσεων. Απαιτούμε την υποβολή της "Ευρωσυνθήκης" στην κρίση όλων των λαών των χωρών - μελών της ΕΕ.

Κάνουμε έκκληση στους πολίτες στις χώρες - μέλη της ΕΕ: Να πούνε ΟΧΙ στην οργανωμένη κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων και στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ.

Να πούνε ΟΧΙ στην "Ευρωσυνθήκη"».

Την έκκληση υπογράφουν τα παρακάτω κόμματα:

- Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου (Βαλονία, Βρυξέλλες)

- Κόμμα Εργασίας Βελγίου

- Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, Τσεχία

- Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

- Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

- Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

- Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία

- Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

- ΑΚΕΛ, Κύπρος

- Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας

- Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

- Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

- Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου

- Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

- Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

- Κόμμα Σοσιαλιστικής Συμμαχίας Ρουμανίας

- Κομμουνιστικό Κόμμα Φλάνδρας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ