Τετάρτη 25 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αναγκαιότητα ένα ισχυρό ΚΚΕ

Στην πορεία προς τις εκλογές η εργατική τάξη, στο σύνολό του ο ελληνικός λαός, πρέπει να αναλογιστεί και να εκτιμήσει την πραγματικότητα που ζει και πώς αυτή διαμορφώθηκε. Οχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Αλλωστε, οι αντιδραστικές σε βάρος του αλλαγές άρχισαν να εφαρμόζονται από τότε που η ΕΟΚ, δηλαδή η σημερινή ΕΕ, αποφάσιζε την Ενιαία Εσωτερική Αγορά, στα 1986, ως προπομπό της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Στον απολογισμό αυτής της εικοσαετίας καταγράφονται τεράστιες απώλειες κεκτημένων δικαιωμάτων, που επιδείνωσαν ραγδαία τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Κι αυτός ο ελλειμματικός για το λαό απολογισμός έχει την υπογραφή και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων ο λαός είχε απέναντί του συμπαγές το μπλοκ των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά είχε δίπλα του έναν αταλάντευτο, συνεπή, ακούραστο μαχητή για τα συμφέροντά του: Το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που δεν έτρεχε πίσω απ' τις εξελίξεις, αλλά τις προέβλεψε, τις αποκάλυψε, προειδοποίησε και κατέθεσε όλες του τις δυνάμεις για τη συγκέντρωση δυνάμεων και την ανάπτυξη αντιστάσεων. Ηταν αυτή η πρωτοπόρα δράση, η δυνατότητά του, αναλύοντας επιστημονικά την πορεία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να βλέπει αυτά που έρχονται, που όρθωσαν σημαντικά εμπόδια, καθυστέρησαν και απέτρεψαν σφοδρά αντιλαϊκά μέτρα που σε άλλες χώρες έχουν προ πολλού εφαρμοστεί.

Για το λαό τα έργα και οι ημέρες του δικομματισμού αυτή την εικοσαετία πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο καταψήφισής του στις επικείμενες εκλογές. Αντίστοιχα, η δράση του ΚΚΕ αυτή την περίοδο, η επιβεβαίωση των προειδοποιήσεων και των θέσεών του και η συμβολή του στην αγωνιστική διεκδίκηση αιτημάτων του λαού που αποδεικνύουν τη φερεγγυότητά του, πρέπει να αποτελέσουν το κριτήριο της εκλογικής ενίσχυσής του στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο εργάτης, ο μικρός αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να ψηφίσουν ως τέτοιοι. Και να ψηφίσουν συνειδητά τον αποδεδειγμένα αδιάλλακτο αντίπαλο της ολιγαρχίας του πλούτου και των πολιτικών της εκπροσώπων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ. Από το 1986 που αναγγέλθηκε η Ενιαία Εσωτερική Αγορά και σε όλη τη μετέπειτα πορεία προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που υποβοηθήθηκε από την ανατροπή του σοσιαλισμού, το ΚΚΕ ήταν εκεί, πληγωμένο στις αρχές του '90 αλλά όρθιο, στο πλάι του λαού. Το μόνο που είπε ότι απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων σημαίνει ανεργία και φτώχεια για τον εργάτη, που τον προειδοποίησε για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τις ολέθριες επιπτώσεις της ΚΑΠ, για τις αλλαγές συνόρων παντού και στη γειτονιά μας.

Το ΚΚΕ δε συμβιβάστηκε ποτέ, δεν παζάρεψε πίσω απ' τις πλάτες του λαού, δε χαρίστηκε σε κανέναν. Ποτέ στα 90 χρόνια της ύπαρξής του. Η ευεργετική για τα λαϊκά συμφέροντα δράση του ήταν πολλαπλάσια της εκλογικής του δύναμης. Ο λαός έχει μόνο κέρδος από ένα πιο ισχυρό και εκλογικά ΚΚΕ. Εχει ανάγκη από ένα ισχυρό ΚΚΕ. Με την ψήφο του στις εκλογές μπορεί και να επιβραβεύσει τη συνεπή έως τώρα πορεία του αλλά κυρίως να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο και τα παιδιά του, όπως αυτό εκφράζεται από την πολιτική του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
...πάντα στην πρώτη τη γραμμή (2007-07-24 00:00:00.0)
Θα παραμείνει σε αγωνιστική πορεία (2006-10-21 00:00:00.0)
«Στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στους λαούς» (2005-10-11 00:00:00.0)
Μετέτρεψαν την ΤΑ στο μακρύ χέρι του κράτους (2002-02-05 00:00:00.0)
Ολομέλεια της ΝΑΣ Αθήνας (1998-06-16 00:00:00.0)
Πυκνώνουν οι περιοδείες (1996-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ