Τετάρτη 25 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δασοκτόνοι...

ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ανακύκλωσε στην Κυβερνητική της Επιτροπή όσα ημίμετρα μας παρουσιάζει επί μία εβδομάδα ως απάντηση στις πυρκαγιές και τον καύσωνα, προκειμένου να φανεί ότι «πονοκεφαλιάζει» για το θέμα.

Ούτε κουβέντα για τους νόμους που επιτρέπουν αποχαρακτηρισμούς δασικών περιοχών, ούτε κουβέντα για τις διατάξεις που επιτρέπουν να χτίζονται βίλες στα δάση και φυσικά ούτε κουβέντα για αύξηση των κονδυλίων της δασοπροστασίας.

Αντιθέτως, θα δανειστούμε από γειτονικές χώρες κάποια αεροπλάνα για τις πυρκαγιές και θα αγοράσουμε και ρεύμα για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα. Αντε, να τη βγάλουμε ως τις εκλογές μήπως και έχει ξεχαστεί το πράγμα.

Προφανώς, το κύκλωμα των εμπρηστών - οικοπεδοφάγων - μεγαλοεργολάβων δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Μπορούν να κάνουν ήρεμα τις διακοπές τους και να αφήνουν τα πράγματα να εξελίσσονται. Το κέρδος τους είναι, άλλωστε, επί χρόνια διασφαλισμένο με τις πολιτικές που ασκούνται.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ αν ο πρωθυπουργός έπεισε τους Ελληνες στρατιώτες που επισκέφθηκε στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη όταν τους είπε ότι είναι «παράγοντας σταθερότητας» στην περιοχή, άρα λειτουργούν «υπέρ των συμφερόντων της χώρας». Εμάς, πάντως, δε μας έπεισε.

Κανένα συμφέρον δεν έχει η Ελλάδα κάνοντας τον στρατιωτικό τοποτηρητή στη Βοσνία κι αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Αντιθέτως, πολλά είναι τα συμφέροντα που έχουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Το ότι τα συμφέροντα αυτών των οργανισμών ταυτίζονται με αυτά του ελληνικού λαού, αυτό μόνον οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το υποστηρίζουν, ασχέτως αν ποτέ δεν μπαίνουν στον κόπο να μας το εξηγήσουν.

Οσο για τη «σταθερότητα», είναι μάλλον αστείο να το αναφέρει κανείς. Σε ποιο σημείο του πλανήτη, άλλωστε, όπου υπάρχουν ΝΑΤΟικά στρατεύματα μπορούμε να τη διαπιστώσουμε; Αντιθέτως, οι αναταραχές, η υπόθαλψη ψεύτικων αντιθέσεων ανάμεσα στους λαούς και μόνιμες πήγες πολέμου είναι το σκηνικό που επικρατεί.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ