Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με πλούσιο πρόγραμμα και περιεχόμενο

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το 16ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στις 7, 8 και 9 Ιούλη με κατασκήνωση στην Ανάβυσσο, εκδηλώσεις στο Λαύριο και επίσκεψη στον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου.

Η ΚΝΕ επέλεξε την εργατούπολη του Λαυρίου που δείχνει την αντίθεση ανάμεσα στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της αστικής τάξης και των εκφραστών της και στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αλλά παράλληλα εκφράζει και το δρόμο του οργανωμένου αγώνα του εργατικού κινήματος που εκεί έκανε κάποια από τα πρώτα του βήματα. Απέναντι από το κολαστήριο της Μακρονήσου, όπου χιλιάδες αγωνιστές απέδειξαν την ακατανίκητη δύναμη του λαού, όταν εκείνος αποφασίζει να παλέψει οργανωμένα, να αντισταθεί, να απειθαρχήσει στους ντόπιους και ξένους καταπιεστές του. Εκεί, χιλιάδες νέοι θα συνδυάσουν τη διαδήλωση με την καλλιτεχνική δημιουργία, τη γνωριμία με την ιστορία και τους αγώνες του λαού, τη θάλασσα, τις πολύμορφες δραστηριότητες.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνούν στο 210.52.82.500 ή να στέλνουν e-mail στο kne@kne.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Ιούλη

Το βράδυ: Συναυλία στην κατασκήνωση στην Ανάβυσσο με το λαϊκό - ρεμπέτικο συγκρότημα της ΚΝΕ. Γλέντι με το συγκρότημα των Τάγκα - Γιαννακόπουλου.

Σάββατο 7 Ιούλη

Το πρωί: Παραμονή στην κατασκήνωση, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Το απόγευμα: Εκδηλώσεις στο Τεχνολογικό Πάρκο του ΕΜΠ στο Λαύριο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή των Ντοκιμαντέρ «Τόποι εξορίας: Μακρόνησος» του Λεωνίδα Βαρδαρού και «Λαύριο: Αρχαία Σκουριά» του Παύλου Ρούφα. Θα γίνει επίσης παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τσαντή «Με βάρκα το ταξίδι» και μουσικό αφιέρωμα στον Γ. Ρίτσο με τη συμμετοχή του Β. Κολοβού.

Στο χώρο θα λειτουργούν εκθέσεις με αρχειακό υλικό για την ιστορία του εργατικού κινήματος στο Λαύριο και με έργα του Μακρονησιώτη εικαστικού Γ. Φαρσακίδη.

Στις 21.00 θα γίνει πορεία στο Λαύριο και στις 21.30 ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

Το βράδυ, το πρόγραμμα προβλέπει γλέντι με λαϊκορεμπέτικα στο χώρο της κατασκήνωσης.

Κυριακή 8 Ιούλη

Επίσκεψη στη Μακρόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ