Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Στραβά μάτια» στα βασανιστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στραβά μάτια κάνει η κυβέρνηση στα βασανιστήρια που γίνονται στα αστυνομικά τμήματα, επιχειρώντας να τα εμφανίσει ως «μεμονωμένα περιστατικά» που δε χαρακτηρίζουν το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ.

Με αυτή τη στάση της η κυβέρνηση στην πραγματικότητα παρέχει πολιτική κάλυψη στα Σώματα Ασφαλείας, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά την καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και καταστολής.

«Δεν υπάρχουν βασανιστήρια στην ΕΛ.ΑΣ.» αποφάνθηκε χτες ο Ευ. Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει ένα ακόμα βίντεο βασανιστηρίων που προβλήθηκε προχτές στην τηλεόραση. Γενικότερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να υποβαθμίσει τα αλλεπάλληλα «κρούσματα» βασανιστηρίων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά άσκησης βίας», τα οποία βέβαια καταδίκασε φραστικά. Στην πράξη όμως κανείς από τους «επίορκους» ένστολους δεν έχει τιμωρηθεί για τα βασανιστήρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι με την «ίδια φωνή» μίλησε και ο γνωστός για τις φασίζουσες αντιλήψεις του συνδικαλιστής αστυνομικός Στ. Μπαλάσκας, δηλώνοντας (στον «Αλφα 9,89») ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά από τη στιγμή που δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους αστυνομικούς». Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, «αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται, εξετάζεται και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του» και ούτε γάτα ούτε ζημιά...

Παραδέχεται η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ...στούντιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Βορειοανατολικής Αττικής έχει γυριστεί το νέο βίντεο αστυνομικού αυταρχισμού όπου βασανίζεται από έξι αστυνομικούς με πολιτικά ένας αλλοδαπός κρατούμενος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αλλοδαπός είχε μεταφερθεί εκεί μετά τη σύλληψή του για κατοχή και εμπορία 2,2 κιλών ηρωίνης και είχε δεχτεί τις ...περιποιήσεις των αστυνομικών, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται πως «στην υπόθεση καταρχήν φαίνεται να εμπλέκονται τουλάχιστον έξι αστυνομικοί. Η έρευνα συνεχίζεται με τη διενέργεια των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων».

Ο χρόνος που γυρίστηκε το βίντεο προσδιορίζεται το Νοέμβρη του 2004. Την προανακριτική έρευνα, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών που την εποπτεύει, διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ