Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΤΟΝΤ ΧΟΛΑΝΤ
Ενας τετράποδος πυροσβέστης

Ο σκηνοθέτης είναι μόλις 46 χρόνων. Η ταινία του, όμως, μοιάζει με αιωνόβια και βάλε! «Κλασική» ταινία, κλασική με την έννοια της... πεπατημένης. Μια άκρως αμερικάνικη ταινία, ειδική για... Αμερικανάκια. Οπου όλα πρέπει να είναι νιανιά, για να μασιούνται εύκολα! Νιανιά η ιστορία, νιανιά η κινηματογραφική αφήγηση, νιανιά τα «ηθικά διδάγματα».

«Ο Ρεξ, ο σκύλος - μασκότ του Χόλιγουντ, γνωστός για τις ιδιαίτερες επιδόσεις του σε διάφορα... extreme sports, χάνει το αφεντικό του. Καταλήγει μόνος του σε έναν πυροσβεστικό σταθμό του Σαν Φρανσίσκο, όπου βοηθάει το διοικητή και το 12χρονο γιο του να γίνουν το καλύτερο πυροσβεστικό σώμα της πόλης»!

Τι να τους πεις τώρα, μέρες που είναι! Εδώ ολόκληρο κράτος και μάλιστα το καλύτερο στα Βαλκάνια, σύμφωνα με δηλώσεις, και δεν καταφέρνουμε να έχουμε μια πυροσβεστική υπηρεσία της προκοπής, και θα τα καταφέρνει ο... Ρεξ; Ή... Λέτε; Αντί για αεροπλάνα να πάρουμε κάνα κοπάδι σκύλους, για να αποτρέψουμε τα χειρότερα;

«Μια απολαυστική κωμωδία για όλη την οικογένεια "ανάβει φωτιές" μέσα στο καλοκαίρι»... φωνάζει το γραφείο που έφερε την ταινία! Μην τσιμπήσετε. Ούτε «φωτιές ανάβει», ούτε απολαυστική είναι. Σας βεβαιώνω ότι δε θα σκάσει το χείλι σας. Το μόνο που θα θαυμάσετε είναι οι ικανότητες του σκύλου. Ο μπαγάσας είναι απόλαυση!

Παίζουν: Τζος Χάτσερσον, Μπρους Γκρίνγουντ, Μπιλ Ναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ